بهاره شعبانپور؛ بهار مهراد؛ پرستو پورعاشوری؛ سید مهدی جعفری
چکیده
در این مطالعه خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغنماهی ریزپوشانیشده با استفاده از مواد دیواره و روشهای ریزپوشانی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. روغنماهی با 3 ترکیب مختلف دیواره (ژلاتین ماهی+مالتودکسترین، کاپاکاراگینان+مالتودکسترین، ژلاتین ماهی+کاپاکاراگینان+مالتودکسترین) و به 3 روش مختلف کوآسرواسیون، خشککن پاششی و خشککن انجمادی ...
بیشتر
در این مطالعه خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغنماهی ریزپوشانیشده با استفاده از مواد دیواره و روشهای ریزپوشانی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. روغنماهی با 3 ترکیب مختلف دیواره (ژلاتین ماهی+مالتودکسترین، کاپاکاراگینان+مالتودکسترین، ژلاتین ماهی+کاپاکاراگینان+مالتودکسترین) و به 3 روش مختلف کوآسرواسیون، خشککن پاششی و خشککن انجمادی برای تولید پودرهایی حاوی 25 درصد روغنماهی خشک گردید. برای بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پارامترهای میزان رطوبت، میزان روغن کل، میزان روغن سطحی، میزان کارایی ریزپوشانی، رنگ و مورفولوژی میکروکپسولها بررسی و اندازهگیری شدند. نتایج بررسی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی پودرهای تولیدی نشان میدهد که ژلاتین ماهی+مالتودکسترین بهترین ترکیب دیواره و روش کوآسرواسیون نیز مناسبترین روش برای ریزپوشانی روغنماهی بوده است. ریزپوشانی با این مواد و این روش قادر میباشد تا پودرهایی با کارایی ریزپوشانی بالاتر و میزان روغن سطحی پایینتر از سایر تیمارها تولید نماید. نتایج نشان میدهد که میکروکپسولهای تولیدشده به روش کوآسرواسیون کرویتر و بزرگتر از سایر تیمارها بودند. مقایسۀ روشهای خشککردن پاششی، خشککردن انجمادی و کوآسرواسیون تأیید میکند که ترکیب دیواره، درجهحرارت خشککردن، مورفولوژی میکروکپسول و زمان فرایند در واقع مهمترین فاکتورهایی هستند که روی پایداری پودر روغنماهی اثر میگذارند.