1. مطالعۀ تأثیر فشار در عرض غشا، pH و غلظت مادۀ فعال سطحی آنیونی SDS بر عملکرد فرایند اولترافیلتراسیون بهبودیافته با مایسل (MEUF) در تصفیۀ پساب لبنی به روش سطح پاسخ

علی آراسته نوده؛ سوسن خسرویار؛ وحید حکیم زاده

دوره 8، شماره 1 ، بهار 1398، ، صفحه 67-78

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2019.04.30.816

چکیده
  عوامل فعال سطحی به‌علت توانایی در به‌دام‌انداختن ترکیبات آلی سمی و فلزات سنگین در تصفیۀ پساب‌های صنعتی به‌طور گسترده‌ای در بهبود فرایندهای غشایی به‌کار می‌روند. در این تحقیق به جهت بهبود روش اولترافیلتراسیون در تصفیۀ پساب لبنی به‌منظور کاهش اکسیژن لازم برای اکسیداسیون شیمیایی ترکیبات آلی (COD)، مواد جامد نامحلول کل (TDS)، کدورت ...  بیشتر

2. حذف ناخالصی‌های شکر خام نیشکر در فرآیند فراپالایش ارتقاء یافته با استفاده از عامل فعال سطحی غیریونی

وحید حکیم زاده؛ محمد الهی؛ سیدمحمود موسوی؛ سید محمدعلی رضوی

دوره 2، شماره 4 ، زمستان 1392، ، صفحه 365-380

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2014.03.01.246

چکیده
  در این تحقیق، استفاده از عامل فعال سطحی غیریونی تویین 20 در فرآیند فراپالایش ارتقاء یافته با عامل فعال سطحی (MEUF) به منظور کاهش ناخالصی‌های شکرخام نیشکر نظیر کدورت، رنگ، کل ماده حل شده (TDS) و نشاسته مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، تغییرات شار تراوه نیز بررسی شد. تاثیر پارامترهای دما (در سه سطح 30، 40 و 50 درجه سانتی‌گراد)، فشار در عرض غشاء (در ...  بیشتر