page contents google-site-verification=IMPxc80Ko8aMAqomw3axo11WILpmIE0RjwZ5gz4rwdA
ORCID iD iconhttps://orcid.org/0000-0002-3006-8220
تکنولوژی مواد غذایی- فراورده ‎های گوشت، مرغ، ماهی و فراورده ‎های آنها
1. تأثیر هیدروکلوئید کیتوزان و الیگوساکارید آن در مقایسه با پیروفسفات سدیم بر ویژگی‌های کیفی میگوی وانامی(Litopenaeus vannamei) در شرایط انجماد

بهاره شعبانپور؛ طاهره تاقانی؛ پرستو پورعاشوری؛ علیرضا عالیشاهی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 مرداد 1399

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2020.218798.1158

چکیده
  در این تحقیق، اثرات پوشش‌دهی کیتوزان و الیگوساکارید آن (1 و2 درصد) بر روی برخی ویژگی‌های کیفی میگوی وانامی بدون پوست‌ طی 3 ماه نگهداری به‌صورت منجمد در مقایسه با پیروفسفات‌سدیم (1 و 2درصد)، تیمار ترکیبی پیروفسفات–‌کیتوزان (1 و 2 درصد) و پیروفسفات– الیگوساکارید‌کیتوزان (1 و 2درصد) مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی تیمارها با انجام آزمایشات ...  بیشتر

2. اثر اسانس لعل کوهستان و کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی هویج رنده‌شده در بسته‌های پلی‌پروپیلنی با اتمسفر اصلاح‌شده در طول انبارداری

آتوسا مقربی؛ نفیسه زمین دار؛ الهام خسروی؛ زهرا قربانی

دوره 9، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 203-220

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2020.209697.1127

چکیده
  تلاش برای کاهش ضایعات غذایی اولویت صنعت غذاست. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر اسانس لعل کوهستان و کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی هویج رنده‌شده در طول انبارداری بود. هویج‌های رنده‌شده (شاهد و پوشش‌دهی‌شده) پس از توزین تحت اتمسفر اصلاح‌شده در بسته‌های پلی‌پروپیلنی بسته‌بندی و به مدت 12 روز در دمای 4 درجۀ سانتی‌گراد ...  بیشتر

3. تأثیر کیتوزان و روش‌های پخت در تشکیل آمین‌های آروماتیک حلقوی فیلۀ فیل‌‌ماهی

حجت میرصادقی؛ علیرضا عالی شاهی؛ مهدی اجاق؛ پرستو پورعاشوری

دوره 9، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 175-188

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2020.191025.1097

چکیده
  در این پژوهش از کیتوزان و روش‏های پخت روی شکل‏گیری آمین‏های آروماتیک حلقوی در فیلۀ فیل‌ماهی (Huso huso) برای حفظ کیفیت ماهی و جلوگیری از تشکیل ترکیبات مضر بعد از پخت استفاده گردید. لذا اثر کیتوزان محلول در اسید 1 درصد و کیتوزان الیگوساکاریدی 1 درصد در روزهای صفر، 8 و 16 برای تعیین pH، تیوباربیتوریک اسید، عدد پراکسید، بازهای نیتروژن فرار ...  بیشتر

4. تأثیر پوشش و فیلم مخلوط خوراکی کیتوزان ـ ژلاتین بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی ماهی‌شوریدۀ بلانگر نگهداری‌شده در یخچال

جواهر ساکی؛ آی‌ناز خدانظری؛ سیدمهدی حسینی

دوره 6، شماره 1 ، بهار 1396، ، صفحه 71-86

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2017.05.22.616

چکیده
  قابلیت تشکیل فیلم و خواص حفاظتی ژلاتین و کیتوزان موجب شده که به‌عنوان پوشش‌ها و فیلم‌های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی مورد استفاده قرار بگیرند. در مطالعۀ حاضر، اثر فیلم (مخلوط و دولایه) و پوشش (مخلوط و دولایه) تهیه‌شده از کیتوزان (1 درصد وزنی/حجمی) و ژلاتین (3 درصد وزنی/حجمی) در نگهداری فیلۀ شوریدۀ بلانگر (Johnius belangerii) در دمای 4 درجۀ سانتی‌گراد ...  بیشتر

5. تاثیر مخلوط پوشش کیتوزان و عصاره چای سبز بر فعالیت اکسایشی و قارچی مغز گردو

مسلم صباغی؛ یحیی مقصودلو؛ مرتضی خمیری؛ امان محمد ضیائی‌فر

دوره 3، شماره 4 ، زمستان 1393، ، صفحه 361-374

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2015.01.21.346

چکیده
  تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان همراه با عصاره چای سبز بر روند اکسایش روغن، رشد قارچی و ویژگی‌های حسی طی 18 هفته نگهداری، (هر سه هفته یکبار) روی مغز گردو مورد مطالعه قرار گرفت. اختلاط پودر کیتوزان (C) و عصاره آبی استخراج شده از چای سبز (GT)، به ترتیب با نسبت‌‌ها‌ی مختلف (C-GT)، (0-5، 5-5، 10-5، 0-10، 5-10 و 10-10)  گرم، در هر ‌لیتر از محلولِ پوشش صورت گرفت. ...  بیشتر

6. تأثیر پوشش کیتوزان غنی شده با آلفاتوکوفرول بر فساد اکسایشی چربی موجود در ماهی قزل آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss) طی دوره‌ی یخچال گذاری

هانیه طلوعی؛ جواد مهتدی نیا؛ سید رفیع عارف حسینی؛ محمد اصغری جعفرآبادی

دوره 1، شماره 3 ، پاییز 1391، ، صفحه 153-164

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.12.20.131

چکیده
  اسیدهای چرب امگا-3 به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی جهت سلامت و پیشگیری از بیماری به کار گرفته می شوند. ماهی عمده ترین منبع این گروه از اسیدهای چرب به شمار می­آید از اینرو محافظت از ماهی در برابر انواع فساد اکسایشی ضرورت می­یابد. در این بررسی به منظور کاهش فساد اکسایشی روغن موجود در قزل‌آلای پرورشی از آنتی اکسیدان آلفا توکوفرول در ...  بیشتر

7. بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته

عاطفه مقصودلو؛ یحیی مقصودلو؛ مرتضی خمیری؛ محمد قربانی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، ، صفحه 87-98

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.06.21.122

چکیده
  ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندهوصادرکننده های پستهدرجهاناست. درصورت نامساعد بودن شرایطمحیطی در دوره انبار مانی؛کپکزدگیوتولیدآفلاتوکسین، جذبرطوبت،تخریب بافتوطعمنامطلوبباعثافتکیفیت محصول می شود. هدف از انجام این پژوهش،بررسی اثر ضدقارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن برمیزان جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغزپسته است. ...  بیشتر