@article { author = {Barzegar, Hasan and Azizi, Mohammad Hossein and Barzegar, Mohsen and Hamidi, Zohre}, title = {Preparation and evaluation of active starch-clay nanocomposite film containing cinnamon oil and potassium sorbate}, journal = {Research and Innovation in Food Science and Technology}, volume = {2}, number = {2}, pages = {167-178}, year = {2013}, publisher = {Research Institute of Food Science and Technology}, issn = {2252-0937}, eissn = {2538-2357}, doi = {10.22101/JRIFST.2013.09.16.225}, abstract = {In recent years using fresh foods that have undergone minimal processing, has become widespread. The use of active packaging is a new method for preserving of these products.In this study, active starch-clay nanocomposite films with addition of cinnamon essential oil or potassium sorbate (0, 5, 7.5 and 10% on the base of dry starch) were prepared. The physical, mechanical and antimicrobial properties of the active films were evaluated. For the evaluation of antimicrobial properties of the films, Aspergillus niger was used as one of the important spoilage fungi of bread. The results showed that 5% of the antimicrobial additives didn’t any antimicrobial activity. However, by increasing the concentration of the additives, antimicrobial activity also increased. In the same amounts of both additives, the films which contained cinnamon essential oil had stronger antimicrobial effects. The addition of potassium sorbate increased water vapor permeability of the films. However, cinnamon essential oil, didn’t affect this property of the films. These results showed that the films could be used as an active food packaging.}, keywords = {Active packaging,Cinnamon oil,Nanocomposite,Potassium sorbate}, title_fa = {تولید و ارزیابی خواص فیلم‌ فعال نانوکامپوزیتی نشاسته-‌‌رس حاوی اسانس دارچین و سوربات پتاسیم}, abstract_fa = {در سال‌های اخیر تمایل به مواد غذایی تازه که متحمل کمترین فرآیند شده باشند گسترش زیادی پیدا کرده است. استفاده از بسته‌بندی‌های فعال، روش نوینی برای نگهداری این نوع محصولات می‌باشد. در این تحقیق فیلم‌های فعال نانوکامپوزیتی نشاسته- رس حاوی اسانس دارچین یا سوربات پتاسیم (0، 5، 7/5 و 10 درصد نسبت به وزن خشک نشاسته) تولید شده و خواص فیزیکی، مکانیکی و ضد‌‌میکروبی آن‌ها جهت کاربرد در بسته بندی مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی خاصیت ضد میکروبی فیلم‌ها، از کپک آسپرژیلوس نایجر به عنوان میکروارگانیسمی که باعث ایجاد فساد در محصولات نانوایی می‌شود استفاده گردید. نتایج نشان داد که مقادیر 5 درصد از هر دو نوع ماده افزودنی خاصیت ضد میکروبی در فیلم حاصله ایجاد نکردند. اما با افزایش غلظت این مواد در فرمولاسیون فیلم‌ها، خاصیت ضد میکروبی نیز افزایش پیدا کرد. در مقادیر یکسان از هر دو ماده افزودنی، فیلم‌های حاوی اسانس دارچین دارای اثر ضد میکروبی قوی‌تری بودند. افزودن سوربات پتاسیم به فرمولاسیون فیلم‌ها نفوذپذیری آن‌ها را نسبت به بخار آب افزایش داد. اما افزودن اسانس باعث ایجاد تغییر معنی‌دار در نفوذپذیری فیلم‌ها نشد. نتایج این تحقیق نشان داد که می‌توان از فیلم‌های فعال تولید شده، جهت بسته‌بندی مواد غذایی بخصوص محصولات نانوایی استفاده کرد.}, keywords_fa = {اسانس دارچین,بسته‎بندی فعال,سوربات پتاسیم,نانو کامپوزیت}, url = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67177.html}, eprint = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67177_8fbc684db4ee6a9b06ed7a04d50be84d.pdf} }