@article { author = {Andishmand, Hashem and Roufegari-nejad, Leila and Tabibiazar, Mahnaz}, title = {Nanostructure Characterization of Bovine Serum Albumin-resveratrol Complex}, journal = {Research and Innovation in Food Science and Technology}, volume = {6}, number = {3}, pages = {291-300}, year = {2017}, publisher = {Research Institute of Food Science and Technology}, issn = {2252-0937}, eissn = {2538-2357}, doi = {10.22101/JRIFST.2017.11.18.636}, abstract = {Low solubility, oxidation and isomerization of resveratrol limit its application in food formulation. In this study the effect of bovine serum albumin (BSA) -resveratrol interaction on droplet size and Zeta potential of complex, solubility and antioxidant activity of resveratrol was investigated. Droplet size, Zeta potential and morphology of nanoparticles were analyzed using dynamic light scattering (DLS) and scanning electron microscopy (SEM). Complex formation and solubility of resveratrol were measured using spectrophotometric techniques. Antioxidant activity was measured by ferric reducing antioxidant power (FRAP) assays. The results indicated that resveratrol was solubilized in BSA solution at a 2.3:1 molar ratio as a colloidal stable solution with droplet diameter of about 30 nm and PDI}, keywords = {Albumin,Complex,Nano system,Resveratrol}, title_fa = {بررسی مشخصات و ساختار نانوسامانۀ سرم آلبومین گاوی-رسوراترول}, abstract_fa = {حل‌‎شوندگی کم رسوراترول در آب و حساس‌بودن این ترکیب به اکسیداسیون و ایزومریزاسیون، کاربرد آن را در فرمولاسیون مواد غذایی محدود می‌کند. در این مطالعه تأثیر برهمکنش آلبومین ـ رسوراترول بر اندازه و بار سامانه، حل‌شوندگی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی رسوراترول مورد بررسی قرار گرفت. اندازه و بار ذرات با دستگاه پراکنش نور لیزر، مورفولوژی ذرات به کمک میکروسکوپ الکترونی، تأثیر تشکیل کمپلکس بر حل‌شوندگی رسوراترول در محیط آبی با روش‌های اسپکتروفتومتری معمولی و فلورسانس و خواص آنتی‌اکسیدانی با روش تعیین مقدار قدرت احیاکنندگی آهن 3 ظرفیتی اندازه‌گیری شد. نتایج حاکی از آن بود که رسوراترول به نسبت مولی 1 به 2/3 حل شده و محلول شفاف و کلوئیدی پایدار ایجاد می‌کند که متوسط اندازۀ ذرات آن حدود 30 نانومتر و عدم یکنواختی حدود 0/6 می‌باشد و بار الکتریکی آن 3±18- است. در تصویر میکروسکوپ الکترونی، اندازۀ ذرات کمپلکس آلبومین-رسوراترول بین 30 تا 50 نانومتر و به شکل کروی می‌باشد. نتایج آزمون احیاکنندگی آهن نشان داد که قدرت آنتی‌اکسیدانی رسوراترول در سرم آلبومین با نسبت مولی 60:60، حدود 58 درصد رسوراترول محلول دراتانول بود. بنابراین تشکیل کمپلکس مانع از اکسیداسیون رسوراترول می‌شود که قدمی ضروری در فرمولاسیون غذاهای فراسودمند است.}, keywords_fa = {آلبومین,رسوراترول,کمپلکس,نانوسامانه}, url = {https://journals.rifst.ac.ir/article_68436.html}, eprint = {https://journals.rifst.ac.ir/article_68436_e85d2d84842696167eb1571623bca1b3.pdf} }