%0 Journal Article %T اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی‌شده با کمپلکس‌های ایزولۀ پروتئین آب‌‌‌پنیر-پکتین بر رشد و زنده‌مانی ردۀ سلولی استئوبلاست MG63 %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A راعی, معصومه %A شهیدی, فخری %A فرهودی, مجید %A جعفری, سیدمهدی %A رافع, علی %D 2018 %\ 06/22/2018 %V 7 %N 2 %P 119-132 %! اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی‌شده با کمپلکس‌های ایزولۀ پروتئین آب‌‌‌پنیر-پکتین بر رشد و زنده‌مانی ردۀ سلولی استئوبلاست MG63 %K آب‌پنیر ایزوله %K استئوبلاست %K پکتین %K لاکتوفرین %K نوشیدنی %R 10.22101/JRIFST.2018.07.17.721 %X لاکتوفرین یکی از مهم‌ترین ترکیبات زیست‌فعال بشمار می‌رود که قادر به افزایش فعالیت سیستم ایمنی و استخوان‌سازی می‌باشد. اما این ترکیب نسبت به استرس‌های محیطی حساس است. ازاین‌رو، تولید نوشیدنی فراسودمند از لاکتوفرین ریزپوشانی‌شده توسط نانوکمپلکس‌های حاوی پکتین/ایزولۀ پروتئین آب‌پنیر (WPI/HMP) در پژوهش حاضر موردبررسی قرار گرفت. تشکیل نانوکمپلکس در غلظت کلی بیوپلیمر (w/w) 0/4 درصد در pHهای اسیدی (3، 5/3 و 4) با دو روش اسیدی‌سازی قبل از اختلاط (Pr-A) و اسیدی‌سازی بعد از اختلاط (Po-A) انجام گرفت. به‌‌منظور ریزپوشانی لاکتوفرین این ترکیب به کمپلکس WPI/HMP که در روش (Pr-A) با نسبت 2:1 تشکیل‌شده بود، افزوده شد. نتایج ارزیابی پتانسیل زتا و بررسی قطر ذرات نشان داد که با افزایش نسبت پکتین میزان بار منفی بیشتر شده و اندازۀ نانوذرات افزایش یافت. بررسی اثر لاکتوفرین ریزپوشانی‌شده توسط نانوکمپلکس بر ازدیاد سلول استئوبلاست MG63 با استفاده از آزمایش MTT نشان داد که لاکتوفرین ریزپوشانی‌شده با غلظت 50 میکروگرم در میلی‌لیتر رشدی معادل کنترل مثبت داشته و به‌دلیل اینکه نمونۀ لاکتوفرین خالص با غلظت 50 میکروگرم در میلی‌لیتر دارای 16 درصد افزایش رشد نسبت به کنترل مثبت بوده است می‌توان نتیجه گرفت که تقریباً تمامی لاکتوفرین در ترکیب یادشده ریزپوشانی‌شده و یا با اتصال به کمپلکس از دسترس سلول دور مانده است. لاکتوفرین ریزپوشانی‌شده با غلظت 100 میکروگرم در میلی‌لیتر توسط نانوکمپلکس، رشدی معادل 113 درصد دارد و ازنظر آماری در سطح لاکتوفرین خالص با غلظت 50 میکروگرم در میلی‌لیتر قرار می‌‌گیرد. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_66000_37978ef20a9fc805291a8cb7c5826f70.pdf