%0 Journal Article %T بررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بسته‎بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A شورمیج, مژگان %A عین افشار, سودابه %A نیازمند, راضیه %A شرایعی, پروین %D 2013 %\ 02/19/2013 %V 1 %N 4 %P 283-294 %! بررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بسته‎بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته %K اتمسفر تغییر یافته %K بسته بندی %K دمای نگهداری %K گل زعفران %R 10.22101/JRIFST.2013.03.15.145 %X کلاله‌ی زعفران گرانبهاترین ادویه‌ی موجود در روی کره‌ی زمین است. میزان تولید این محصول در سال‌های اخیر رو به افزایش نهاده است به طوری که از جنبه‌ی نگهداری و فرآوری گل مسئله ساز گشته است. این پژوهش با هدف بررسی چگونگی حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران و ایجاد زمینه­ای جدید در صادرات گل زعفران به صورت شاخه‌ی بریده انجام شد. به این منظور گل‌های زعفران با استفاده از پوشش‎­های پلیمری (پلی­‎اتیلن- پلی‎­آمید و  پلی‎­اتیلن با دانسیته پایین) و ترکیب گازی متشکل از 50% دی­اکسیدکربن، 5% اکسیژن، 45% نیتروژن بسته‎­بندی شدند. بسته­‎ها و نمونه‎­های شاهد در دو دمای 0 و 15 درجه سانتی­‎گراد به مدت 15 روز نگهداری شدند. هر سه روز یک‌بار غلظت گازهای اکسیژن و دی­اکسیدکربن، راندمان استحصال زعفران، خواص فیزیکی کلاله‎­های تازه و خواص ­شیمیایی کلاله‎­های خشک شده اندازه­‎گیری شدند. همچنین آزمون‎­های میکروبی وجود اشرشیاکلی و شمارش کپک و مخمر نیز انجام گردید. نتایج نشان داد پوش‎ش­های پلیمری پ‎لی­اتیلن با دانسیته‌ی پایین­ جهت حفظ­ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران بهتر از پوشش‎های پلیمری پلی‎­اتیلن- پلی‎­آمید و دمای صفر درجه سانتی‎­گراد جهت نگهداری گل‌ها مناسب‌تر از دمای 15 درجه سانتی‌گراد بود. از لحاظ بار میکروبی نیز وجود اشرشیاکلی در هیچ یک از نمونه‎­ها مشاهده نشد. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_67152_95bc5810690d5039ace972a762484405.pdf