%0 Journal Article %T اثر هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز بر خواص مختلف لایه‌های نازک گلوتن %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A حشمتی, وجیهه %A کسائی, محمدرضا %D 2017 %\ 02/19/2017 %V 5 %N 4 %P 405-416 %! اثر هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز بر خواص مختلف لایه‌های نازک گلوتن %K خواص مکانیکی %K گلوتن %K نفوذپذیری به اکسیژن %K نفوذپذیری به بخار آب %K هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز %R 10.22101/JRIFST.2017.02.26.008 %X اثرات افزودن هیدروکسی‌پروپیل‌سلولز (HPC) روی نفوذپذیری به بخار آب، اکسیژن و خواص مکانیکی گلوتن حاوی گلیسرول (10 و 20 درصد وزنی گلوتن) در سه رطوبت نسبی (75 درصد و 52 ,32=RH) بررسی شدند. میزان نفوذپذیری فیلم‌ها نسبت به بخار آب (WVP) با استفاده از روش مهاجرت رطوبت از فنجانک‌ها و میزان نفوذپذیری به اکسیژن ((OTR ازطریق اندازه‌گیری عدد پراکسید روغن موجود در فنجانک‌ها اندازه‎گیری شدند. خواص مکانیکی لایه‌های نازک با استفاده از دستگاه کشش اندازه‌گیری شدند. بررسی ریزساختار و ساختار فیلم‌ها به‌ترتیب توسط میکروسکوپ الکترونی (SEM) و اسپکتروسکوپی مادون‌قرمز (FTIR) انجام شدند. نتایج نشان داد که مقدار نفوذپذیری به بخار آب فیلم‌های گلوتن-HPC-گلیسرول با افزایش غلظت گلیسرول افزایش یافت (0/05>P). در رطوبت‌های نسبی 32 درصد و 52 درصد نفوذپذیری به اکسیژن در فیلم‎های گلوتن-گلیسرول (حاوی 20 درصد) و گلوتن-HPC-گلیسرول (حاوی 10 درصد) در مقایسه با سایر فیلم‌ها کمتر بود (0/05>P). مقاومت به کشش در فیلم‎ها با افزایش HPC و کاهش گلیسرول افزایش یافت (0/05>P)، درحالی‌که درصد ازدیاد طول آنها با افزایش مقدار گلیسرول افزایش یافت. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_68172_0de0f12281cb0a9dcf0817c897599c64.pdf