%0 Journal Article %T تهیۀ فیلم نانوکامپوزیت سلولز باکتریایی/پلی‌پیرول- اکسید روی و بررسی ویژگی‌های فیزیکومکانیکی، ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی آن %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A پیرسا, سجاد %A شموسی, توحید %A مقدس کیا, احسان %D 2019 %\ 04/30/2019 %V 8 %N 1 %P 79-90 %! تهیۀ فیلم نانوکامپوزیت سلولز باکتریایی/پلی‌پیرول- اکسید روی و بررسی ویژگی‌های فیزیکومکانیکی، ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی آن %K اکسید روی %K پلی‌‌پیرول %K خواص ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی %K سلولز باکتریایی %K نانوساختار %R 10.22101/jrifst.2019.04.30.817 %X در این تحقیق نانوذرات پلی‌پیرول (PPy) و نانوکامپوزیت پلی‌پیرول-اکسید روی (PPy-ZnO) به روش شیمیایی روی فیلم سلولز باکتریایی در حضور کلرید آهن 3 سنتز و فیلم‌های هادی الکتریسیته تهیه شد. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتزشده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان دادند پلی‌پیرول‌های سنتزشده کروی‌شکل و در ابعاد 50-150 نانومتر می‌باشند درحالی‌که ذرات نانوکامپوزیت پلی‌پیرول-اکسید روی دانه‌ای‌شکل بوده و در ابعاد 30-120 نانومتر می‌باشند. خواص مکانیکی شامل کرنش تا نقطۀ شکست و مقاومت کششی، خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی (باکتری اشرشیاکلی و قارچ آسپرژیلوس نایجر) و نیز خاصیت آنتی‌اکسیدانی و هدایت الکتریکی فیلم‌های تهیه‌شده موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که در پی اضافه‌کردن پلی‌پیرول مقاومت الکتریکی کاهش یافت درنتیجه جریان الکتریکی فیلم‌ها افزایش یافت. افزودن نانوذرات (پلی‌پیرول و اکسید روی) باعث تضعیف خواص مکانیکی (کرنش در نقطۀ شکست و مقاومت کششی) شده و استحکام کششی کاهش یافت. قدرت مهارکنندگی رادیکال‌‌های آزاد فیلم سلولز باکتریایی با افزودن اکسید روی به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافت. سنتز و افزایش زمان سنتز پلی‌پیرول روی فیلم سلولز تأثیر مثبت در ایجاد خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی فیلم‌ها داشت ولی نانوذرات اکسید روی بیشتر روی خاصیت ضدقارچی مؤثر می‌باشد.  %U https://journals.rifst.ac.ir/article_87061_81e2819ccc76c0b5f2adccc5ea0eed6f.pdf