TY - JOUR ID - 68436 TI - بررسی مشخصات و ساختار نانوسامانۀ سرم آلبومین گاوی-رسوراترول JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - اندیشمند, هاشم AU - روفه گری نژاد, لیلا AU - طبیبی آذر, مهناز AD - کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران AD - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران AD - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 6 IS - 3 SP - 291 EP - 300 KW - آلبومین KW - رسوراترول KW - کمپلکس KW - نانوسامانه DO - 10.22101/JRIFST.2017.11.18.636 N2 - حل‌‎شوندگی کم رسوراترول در آب و حساس‌بودن این ترکیب به اکسیداسیون و ایزومریزاسیون، کاربرد آن را در فرمولاسیون مواد غذایی محدود می‌کند. در این مطالعه تأثیر برهمکنش آلبومین ـ رسوراترول بر اندازه و بار سامانه، حل‌شوندگی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی رسوراترول مورد بررسی قرار گرفت. اندازه و بار ذرات با دستگاه پراکنش نور لیزر، مورفولوژی ذرات به کمک میکروسکوپ الکترونی، تأثیر تشکیل کمپلکس بر حل‌شوندگی رسوراترول در محیط آبی با روش‌های اسپکتروفتومتری معمولی و فلورسانس و خواص آنتی‌اکسیدانی با روش تعیین مقدار قدرت احیاکنندگی آهن 3 ظرفیتی اندازه‌گیری شد. نتایج حاکی از آن بود که رسوراترول به نسبت مولی 1 به 2/3 حل شده و محلول شفاف و کلوئیدی پایدار ایجاد می‌کند که متوسط اندازۀ ذرات آن حدود 30 نانومتر و عدم یکنواختی حدود 0/6 می‌باشد و بار الکتریکی آن 3±18- است. در تصویر میکروسکوپ الکترونی، اندازۀ ذرات کمپلکس آلبومین-رسوراترول بین 30 تا 50 نانومتر و به شکل کروی می‌باشد. نتایج آزمون احیاکنندگی آهن نشان داد که قدرت آنتی‌اکسیدانی رسوراترول در سرم آلبومین با نسبت مولی 60:60، حدود 58 درصد رسوراترول محلول دراتانول بود. بنابراین تشکیل کمپلکس مانع از اکسیداسیون رسوراترول می‌شود که قدمی ضروری در فرمولاسیون غذاهای فراسودمند است. UR - https://journals.rifst.ac.ir/article_68436.html L1 - https://journals.rifst.ac.ir/article_68436_e85d2d84842696167eb1571623bca1b3.pdf ER -