بررسی خشک‌‌‌شدن شلتوک در یک خشک‌کن مایکروویو جریان مداوم

نوع مقاله : مقاله کامل پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموختۀ کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

2 عضو هیأت علمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

3 عضو هیأت علمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

در سال‌های ‌اخیر به‌کارگیری خشک‌کن‌های مایکروویو جهت سرعت بخشیدن به عملیات خشک‌کردن محصولات کشاورزی درحال‌گسترش است. لذا در کار تحقیقاتی اخیر خشک‌کن مایکروویو جریان مداومی به‌منظور خشک‌کردن دانه‌های شلتوک ساخته و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این آزمون، فرایند خشک‌شدن دو رقم شلتوک طارم هاشمی و شلتوک نعمت در 3 سطح توان مایکروویو 90، 270 و 450 وات، 3 ضخامت مختلف لایۀ شلتوک 6، 12 و 18 میلی‌متر و 5 سرعت تغذیۀ محصول به دستگاه 0/24، 0/3، 0/4، 0/6 و 1/2 متر بر دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. شیب متوسط کسر رطوبتی در ابتدای خشک‌کردن رقم طارم هاشمی برای لایه‌های 6، 12 و 18 میلی‌متر به‌ترتیب برابر با 3-10×1/6-، 3-10×1/47- و 3-10×3/16- و برای رقم نعمت به‌ترتیب 3-10×2-، 3-10×2/1- و 3-10×2/4- به‌دست آمد که نشان‌دهندۀ کاهش سریع‌تر رطوبت برای ضخامت لایۀ 18 میلی‌متر نسبت به 8 لایۀ دیگر می‌باشد. با ارزیابی تمامی پارامتر‌های خشک‌کن مایکروویو ساخته‌شده روی کسر رطوبتی و درصد شکست دانه، توان 90 وات، سرعت نوارنقاله 0/24 متر بر دقیقه و ضخامت لایۀ 18 میلی‌متر جهت خشک‌کردن شلتوک رقم طارم هاشمی پیشنهاد می‌گردد. درصد شکست دانه‌ها در شرایط پیشنهادی برای رقم طارم هاشمی در همۀ موارد آزمون کمتر از 10 درصد به‌دست آمد.

کلیدواژه‌ها

Alibas, I. 2014. Mathematical modeling of microwave dried celery leaves and determination of the effective moisture diffusivities and activation energy. Journal of Food Science and Technology, 34(2):394-401.
ASAE Standards. 1999. D245.5. Moisture relationship of plant based agricultural products (46th ed.). St. Joseph, Mich.: ASAE.
Cheenkachorn, K. 2007. Drying of rice paddy using a microwave-vacuum dryer. Proceedings of European Congress of Chemical Engineering (ECCE-6) Copenhagen, 16-20 September.
Dadali, G., Demirhan, E., & Özbek, B. 2007. Effect of drying conditions on rehydration kinetics of microwave dried spinach. Food and Bio-products processing, 86(4):235-241.
Darvishi, H., Khoshtaghaza, M.H., Najafi, G., & Zarein, M. 2013. Characteristics of sunflower seed drying and microwave energy consumption. International Agro physics, 27(2):127-132.
Datta, A.K., & Anantheswaran, R.C. 2001. Handbook of microwave technology for food application. Marcel Dekker, Inc. 270 Madison Avenue, New York, NY 10016.
Diamante, L.M., & Munro, P.A. 1991. Mathematical modeling of the thin layer solar drying of sweet potato slices. Journal of Solar Energy, 51(4):271-276.
Discala, K., Meschino, G., Vega-Galvez, A., Lemus-Mondaca, R., Roura, S., & Mascheroni, R. 2013. An artificial neural network model for prediction of quality characteristics of apples during convective dehydration. Journal of Food Science and Technology, 33(3):411-416.
Doymaz, Í., & Kocayigit, F. 2011. Drying and rehydration behaviors of convection drying of green peas. Drying Technology, 29(11):1273- 1282.
Goksu, E. I., Sumnu, G., & Esin, A. 2005. Effect of microwave on fluidized bed drying of macaroni beads. Journal of Food Engineering, 66(4):463-468.
Gowen, A.A., Abu-Ghannam, N., Frias, J., & Oliveira, J. 2008. Modeling dehydration and rehydration of cooked soybeans subjected to combined microwave–hot-air drying. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 9(1):129-137.
Housova', J., & Hoke, K. 2002. Microwave heating – the influence of oven and load parameters on the power absorbed in the heated load. Czech Journal of Food Science, 20(2):117-124.
IEC Publication 705. 1988. Methods for measuring the performance of microwave ovens for household and similar purposes.2nd ed. Int. Electrotechn. Commis. Geneve.
Jindarat, W., Rattanadecho, P., Vongpradubchai, S., & Pianroj, Y. 2011. Analysis of energy consumption in drying process of non-hygroscopic porous packed bed using a combined multi-feed microwave-convective air and continuous belt system (CMCB). Drying Technology: An International Journal, 29(8):926-938.
Kalantari, D., & Eshtevad, R. 2013. Influence of different of tempering period and vacuum conditions on the rice grain breakage in thin layer dryer. Cercetări Agronomice în Moldova, 47(4):5-12.
Karaaslan, S.N. & Tuncer, I.K. 2008. Development of a drying model for combined microwave–fan-assisted convection drying of spinach. Biosystems Engineering, 100(1): 44-52.
Kouchakzadeh, A., & Shafeei, S. 2010. Modeling of microwave–convective drying of pistachios. Energy Convers Manage 51(10):2012-2015.
Monteiro, R.L., Carciofi, B.A.M., Marsaioli Jr, A., & Laurindo, J.B. 2015. How to make a microwave vacuum dryer with turntable. Journal of Food Engineering, 166:276-284.
Mullin, J. 1995. Microwave processing. In New Methods of Food Preservation. Edited by G.W.Gould. Cornwall, UK: Blackie Academic & Professional.
Oghbaei, M., & Mirzaee, O. 2010. Microwave versus conventional sintering: A review of fundamentals, advantages and applications. Journal of Alloys and Compounds, 494(1-2):175-189.
Oliveira, M.E.C., & Franca, A.S. 2002. Microwave heating of foodstuff. Journal of food Engineering, 53(4):347-359.
Sacilik, K., Ozturk, R., & Keskin, R. 2003. Some physical properties of hempseed. Bio-system Engineering, 86(2):191-198.
Sanga, E., Mujumdar, A.S., & Raghavan, G.S.V. 2000. Principles and application of microwave drying. In: Drying Technology in Agriculture and Food Sciences. Edited by A.S. Mujumdar. Enfield, NH: Science Publishers, Inc.
Sangdao, Ch., Songsermpong, S., & Krairiksh, M. 2011. A continuous fluidized bed microwave paddy drying system using applicators with perpendicular slots on a concentric cylindrical chamber. Drying Technology: An International Journal, 29:35-46.
The Sci. Electronics. Repair (S.E.R) FAQ Sam's Laser FAQ Silicon Sam's Technology Resource (SSTR) Other Sam's Documents Version 2011 (12-Sep-11), website: http://www.repairfaq.org.
Vongpradubchai, S., & Rattanadecho, P. 2009. The microwave processing of wood using a continuous microwave belt drier. Chemical Engineering and Processing 33: 472-481.
Yongsawatdikul, J., & Gunasekaran, S. 1996. Microwave-vacuum drying of cranberries: Part I. Energy use and efficiency. Journal of Food Processing and Preservation, 20(2):121-143.
Zareiforoush, H., Komarizadeh, M.H., & Alizadeh, M.R. 2009. Effect of moisture content on some physical properties of paddy grains. Research Journal of Applied Science, Engineering and Technology, 13:132-139.
Zecchi, B., & Gerla, P. 2007. Breakage and mass transfer models during drying of rough rice. Drying Technology, 25(9):1405-1410.
CAPTCHA Image
دوره 6، شماره 4
بهمن 1396
صفحه 361-374
  • تاریخ دریافت: 26 آبان 1395
  • تاریخ بازنگری: 16 تیر 1396
  • تاریخ پذیرش: 25 تیر 1396