1. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ی استخراج شده از پوست بنه رقم موتیکا به روش مادون بحرانی آب

رضوان شاددل؛ محمد حسین حداد خداپرست؛ عبدالمجید مسکوکی؛ علی شریف؛ صدیف آزادمرد دمیرچی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 75-86

چکیده
  در تحقیق حاضر قدرت آنتی اکسیدانی عصاره‌های استخراجی از پوست بنه رقم موتیکا حاصل از روش استخراج آب مادون بحرانی در سه دمای °C ۱۱۰،°C ۱۵۵ و °C ۲۰۰ (با زمان ثابت 45 دقیقه و نسبت اختلاط ثابت 30:1 بنه- آب) مورد بررسی قرار گرفت. میزان ملانوئیدی شدن، قدرت احیاکنندگی آهن (میلی گرم بر میلی لیتر)، میزان مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (میلی گرم بر میلی ...  بیشتر

2. بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته

عاطفه مقصودلو؛ یحیی مقصودلو؛ مرتضی خمیری؛ محمد قربانی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 87-98

چکیده
  ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندهوصادرکننده های پستهدرجهاناست. درصورت نامساعد بودن شرایطمحیطی در دوره انبار مانی؛کپکزدگیوتولیدآفلاتوکسین، جذبرطوبت،تخریب بافتوطعمنامطلوبباعثافتکیفیت محصول می شود. هدف از انجام این پژوهش،بررسی اثر ضدقارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن برمیزان جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغزپسته است. ...  بیشتر

3. جداسازی و شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های موجود دربرخی از فرآورده های لبنی بومی

مریم قبادی دانا؛ علی هاتف سلمانیان؛ باقر یخچالی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 99-116

چکیده
  یکصد و دوازده نمونه فراورده های لبنی از قبیل ماست، دوغ و شیرخام از مناطق بکر استان های کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام و مرکزی جمع آوری شد. جداسازی باکتری ها بر مبنای روش های استاندارد بین المللی انجام شد. پس از انجام کشت های متوالی بر روی محیط های اختصاصی با کسب کلنی های تیپیک و مشاهده میکروسکوپی، نود و سه باکتری برای آنالیزهای بعدی ...  بیشتر

4. استفاده از ترکیب آرد ذرت و نخود در تهیه نان فاقد گلوتن

محمد رستمیان؛ جعفر میلانی؛ گیسو ملکی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 117-128

چکیده
  تهیه نان فاقد گلوتن با استفاده از غلات عاری از گلوتن برای بیماران سلیاکی که از حساسیت به گلوتن رنج می برند ضروری به نظر می رسد. برای این منظور تاثیر ترکیب آرد ذرت و نخود در غلظت های 20/80، 40/60، 60/40 و 80/20 با 3% صمغ HPMC جهت تهیه این نوع نان مورد مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی خصوصیات کیفی نان از فاکتورهای حجم مخصوص، دانسیته، میزان حجیم شدن، اندیس ...  بیشتر

5. بررسی تأثیر مدت زمان خیساندن و جوانه‌زنی بر خصوصیات کمی و کیفی عصاره مالت حاصل از لاین 20-88 EBYT-جو

حمید بخش آبادی؛ حبیب الله میرزایی؛ علی رضا قدس ولی؛ امان محمد ضیایی فر؛ عماد آیدانی؛ مرتضی محمدی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 129-138

چکیده
  در این مطالعه، اثر متغیر‌های مدت زمان خیساندن و جوانه‌زنی بر خصوصیات کیفی و کمی عصاره مالت تهیه شده از لاین 20-88-EBYT جو، از جمله راندمان عصاره‌گیری گرم و سرد، رنگ، ازت محلول، شاخص کلباچ و مواد جامد محلول کل در آزمایشات فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بیشینه‌‌ی مقدار راندمان عصاره‌گیری گرم ...  بیشتر

6. انتخاب مدل ریاضی مناسب برای کینتیک خشک شدن ماست در خشک کن مایکروویو- خلاء

عبدالرحمن قادری؛ سلیمان عباسی؛ زهره حمیدی

دوره 1، شماره 2 ، تابستان 1391، صفحه 139-152

چکیده
  در مطالعه‌ی حاضر، کینتیک خشک شدن ماست بدون چربی با ضخامت 2/2 میلی متر در توان های 35، 130 و 260 وات و فشارهای مطلق 60، 200، 400، 600 و 800 میلی بار در خشک کن مایکروویو- خلاء مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای انتخاب مناسب‌ترین مدل، میزان برازش داده های بدست آمده با 12 مدل تجربی و نیمه تجربی اندازه‌گیری شد. براساس یافته‌های این بررسی، توان مایکروویو ...  بیشتر