فراوری مواد غذایی
ایآر. اومایل سونداری؛ ویرامانیپریا ای.
چکیده
در پژوهش حاضر، یک خشککن خورشیدی حرارتی فتوولتائیک ترکیبی همرفتی اجباری (PV-T) با کمک یک جمعکنندۀ لولۀ تخلیه (ETC) برای بررسی خشکشدن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی راهاندازی شده است. آزمایش خشککردن با روش سنتی خشککردن خورشیدی بدون سیستم PV-T تحت شرایط هواشناسی تانجاور، تامیلنادو مقایسه شده است. میزان رطوبت اولیۀ برشهای سیبزمینی ...
بیشتر
در پژوهش حاضر، یک خشککن خورشیدی حرارتی فتوولتائیک ترکیبی همرفتی اجباری (PV-T) با کمک یک جمعکنندۀ لولۀ تخلیه (ETC) برای بررسی خشکشدن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی راهاندازی شده است. آزمایش خشککردن با روش سنتی خشککردن خورشیدی بدون سیستم PV-T تحت شرایط هواشناسی تانجاور، تامیلنادو مقایسه شده است. میزان رطوبت اولیۀ برشهای سیبزمینی مورد استفاده برای مطالعۀ 91 درصد (wb) است. آزمایش خشککردن در سطوح مختلف دمای هوا 50، 55 و 60 درجۀ سانتیگراد انجام شد. 9 مدل عددی برای مطالعۀ سینتیک خشکشدن برشهای سیبزمینی تیمارنشده استفاده میشود. با استفاده از آزمون آماری IBM SPSS (نسخۀ 23)، تحلیل رگرسیون غیرخطی برای تخمین ضریب همبستگی (R2)، کای دو کاهشیافته (χ2) و ریشۀ میانگین مربعات خطا (RMSE) انجام شد. مدل توسعهیافته توسط Midilli و همکاران، مناسبترین مدل برای توصیف رفتار خشککردن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی در خشککن هیبریدی است. نفوذ رطوبت مؤثر (Deff) تعیینشده با استفاده از قانون دوم انتشار فیک از 8-10×2/12463 تا 8-10×2/79233 مترمربع بر ثانیه متغیر بود. انرژی فعالسازی (Ea) تعیینشده با استفاده از معادلۀ آرنیوس 16/4276 کیلوژول بر مول برای خشککردن برشهای سیبزمینی است.