سجاد پیرسا؛ توحید شموسی؛ احسان مقدس کیا
چکیده
در این تحقیق نانوذرات پلیپیرول (PPy) و نانوکامپوزیت پلیپیرول-اکسید روی (PPy-ZnO) به روش شیمیایی روی فیلم سلولز باکتریایی در حضور کلرید آهن 3 سنتز و فیلمهای هادی الکتریسیته تهیه شد. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتزشده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج بهدستآمده نشان دادند پلیپیرولهای سنتزشده کرویشکل ...
بیشتر
در این تحقیق نانوذرات پلیپیرول (PPy) و نانوکامپوزیت پلیپیرول-اکسید روی (PPy-ZnO) به روش شیمیایی روی فیلم سلولز باکتریایی در حضور کلرید آهن 3 سنتز و فیلمهای هادی الکتریسیته تهیه شد. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتزشده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج بهدستآمده نشان دادند پلیپیرولهای سنتزشده کرویشکل و در ابعاد 50-150 نانومتر میباشند درحالیکه ذرات نانوکامپوزیت پلیپیرول-اکسید روی دانهایشکل بوده و در ابعاد 30-120 نانومتر میباشند. خواص مکانیکی شامل کرنش تا نقطۀ شکست و مقاومت کششی، خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی (باکتری اشرشیاکلی و قارچ آسپرژیلوس نایجر) و نیز خاصیت آنتیاکسیدانی و هدایت الکتریکی فیلمهای تهیهشده موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج بهدستآمده نشان داد که در پی اضافهکردن پلیپیرول مقاومت الکتریکی کاهش یافت درنتیجه جریان الکتریکی فیلمها افزایش یافت. افزودن نانوذرات (پلیپیرول و اکسید روی) باعث تضعیف خواص مکانیکی (کرنش در نقطۀ شکست و مقاومت کششی) شده و استحکام کششی کاهش یافت. قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد فیلم سلولز باکتریایی با افزودن اکسید روی بهطور قابلتوجهی افزایش یافت. سنتز و افزایش زمان سنتز پلیپیرول روی فیلم سلولز تأثیر مثبت در ایجاد خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی فیلمها داشت ولی نانوذرات اکسید روی بیشتر روی خاصیت ضدقارچی مؤثر میباشد.
رسول زرین؛ زهرا قاسم پور؛ محمود رضازاد باری؛ محمد علیزاده؛ احسان مقدس کیا
چکیده
اثرات کاربرد همزمان اسپیرولینا پلاتنسیس (0/5-0 درصد) و صمغ زدو (0/5-0 درصد) در طی زمان نگهداری (21-1 روز) در انواع ماست (ساده/پروبیوتیک) توسط طرح آماری مرکب مرکزی در 20 تیمار بررسی گردید. شاخصهای کیفی مورد مطالعه شامل pH، اسیدیته، ارزیابی زندهمانی پروبیوتیک در محیط کشت MRS agar حاوی ونکومایسین، فعالیت آنتیاکسیدانی با آزمون ممانعت 1 و 1 دیفنیل ...
بیشتر
اثرات کاربرد همزمان اسپیرولینا پلاتنسیس (0/5-0 درصد) و صمغ زدو (0/5-0 درصد) در طی زمان نگهداری (21-1 روز) در انواع ماست (ساده/پروبیوتیک) توسط طرح آماری مرکب مرکزی در 20 تیمار بررسی گردید. شاخصهای کیفی مورد مطالعه شامل pH، اسیدیته، ارزیابی زندهمانی پروبیوتیک در محیط کشت MRS agar حاوی ونکومایسین، فعالیت آنتیاکسیدانی با آزمون ممانعت 1 و 1 دیفنیل 2 پیکریلهیدرازیل، روند پروتئولیز با آزمون ارتوفتالدئید و مقبولیت حسی، به روش مقیاس خطی بود. آنالیز آماری و مدلسازی، آشکار ساخت که میزان اسپیرولینا و زمان نگهداری بر روی pH و اسیدیته تاثیر معنیداری داشت (0/05>P). با توجه به زندهمانی لاکتوباسیلوسپاراکازئی، میزان ریزجلبک، زمان نگهداری و برهمکنش صمغ- اسپیرولینا عواملی هستند که بطور معنیدار موثر بودند. همچنین اثر تمامی متغیرهای مورد مطالعه، بر روی میزان پروتئولیز معنیدار بود (0/05>P) که این امر احتمالا مربوط به تحریک رشد فلور ماست و لاکتوباسیلوس پاراکازئی توسط اسپیرولینا میشود. بررسیهای آماری نشانگر ویژگیهای آنتیاکسیدانی اسپیرولینا پلاتنسیس و صمغ زدو در نمونههای ماست بود. بیشینه مقبولیت حسی نیز در 0/1 درصد اسپیرولینا و 0/25 درصد صمغ زدو حاصل شد که نشانگر تاثیر مثبت برهمکنش صمغ در کاربرد اسپیرولینا از لحاظ حسی بود.