الهام شعبانی؛ امیر سالاری؛ داور شاهسونی؛ حسن باغیشنی
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از جیرۀ غذایی غنیشده با پودر تفالۀ لیمو بر اکسیداسیون چربی و پروتئین فیلۀ ماهی کپور طی نگهداری در یخچال است. گروه 1 ماهیان کپور بهعنوان گروه شاهد، جیرۀ پایه را دریافت کرد و گروههای 2، 3 و 4 بهترتیب 1/5، 3 و 5 درصد جیرۀ غذایی پایه، پودر تفالۀ لیمو را دریافت کردند. بعد از پایان مطالعه (4 هفته) 10 ماهی ...
بیشتر
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از جیرۀ غذایی غنیشده با پودر تفالۀ لیمو بر اکسیداسیون چربی و پروتئین فیلۀ ماهی کپور طی نگهداری در یخچال است. گروه 1 ماهیان کپور بهعنوان گروه شاهد، جیرۀ پایه را دریافت کرد و گروههای 2، 3 و 4 بهترتیب 1/5، 3 و 5 درصد جیرۀ غذایی پایه، پودر تفالۀ لیمو را دریافت کردند. بعد از پایان مطالعه (4 هفته) 10 ماهی از هر گروه بهطور تصادفی صیدشده و پس از خارجنمودن احشاء، در دمای 4 درجۀ سانتیگراد به مدت 3 روز نگهداری شدند و در زمان صید و طی زمانهای نگهداری 24، 48 و 72 ساعت در یخچال، شاخصهای اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی عضله ارزیابی شد. نتایج نشاندهندۀ اختلاف معنیدار شاخصهای یادشده در گروه 4 نسبت به سایر گروههای دیگر است (0/05>p ). بنابراین، جیرۀ غذایی حاوی 5 درصد پودر تفالۀ لیموترش بهعنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی در جیرۀ غذایی ماهی کپور بهمنظور بهبود وضعیت اکسیداتیو و افزایش ماندگاری فیله طی نگهداری در دمای 4 درجۀ سانتیگراد پیشنهاد میشود.