تکنولوژی مواد غذایی- فراورده‎ های غلات و پخت
کورکومین بارگذاری شده در هیدروژل تقویت شده با نانوژل برای بهبود کیفیت و خواص بافتی خمیر و نان بربری

سعیده شهبازی زاده؛ سارا ناجی طبسی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ امیر پورفرزاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 تیر 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.334773.1341

چکیده
  ماندگاری فرآورده های نانوایی و افزایش فواید فراسودمند آن حائز اهمیت است. در این تحقیق کورکومین بارگذاری شده در هیدروژل صمغ دانه شاهی تقویت شده با نانوژل پروتئین سویا/آلژینات (Cur-ISP/SA nanogel-CSG hydrogel) برای بهبود خواص فراسودمند و کیفی نان سنتی ایرانی (بربری) استفاده شد. اثرات هیدروژل کامپوزیت (در 0، 5 و 10 درصد) با و بدون کورکومین بر کیفیت نان ...  بیشتر

استفاده از ترکیبات دیوارۀ صمغ عربی، مالتودکسترین و اینولین جهت ریزپوشانی و رهایش سریع ترکیبات مؤثرۀ اسانس هل در بزاق

مصطفی شهیدی؛ محمد ملاویسی

دوره 9، شماره 1 ، اردیبهشت 1399، ، صفحه 57-72

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.22.e1071

چکیده
  در این پژوهش کربوهیدرات‌های صمغ عربی (0-100 درصد)، مالتودکسترین (0-50 درصد) و اینولین (0-50 درصد) به‌عنوان ترکیبات دیواره جهت ریزپوشانی اسانس هل مورداستفاده قرار گرفتند. از طرح آماری مخلوط ساده-مرکزی جهت طراحی آزمایش‌ها، بهینه‌یابی و یافتن بهترین ترکیب دیواره برای حداکثر رهایش در دهان استفاده شد. هدف از این تحقیق ریزپوشانی مواد مؤثرۀ ...  بیشتر

بررسی اثر آنتی‌اکسیدان و نگهدارنده‌ها بر ویژگی‌های اکسایشی و میکروبی کرۀ گردو طی زمان ماندگاری

مصطفی شهیدی نوقابی؛ راضیه نیازمند؛ مژده صراف؛ مهناز شهیدی نوقابی

دوره 8، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 151-164

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2019.07.22.824

چکیده
  گردو حاوی بسیاری از ترکیبات غذایی ازجمله اسیدهای چرب امگا-3، انواع ویتامین‌ها بخصوص ویتامین E و انواع مواد معدنی است. ازاین‌رو، گسترش محصولات غذایی بر پایۀ گردو و مطالعۀ روی آنها از جهات مختلف و ازجمله پایداری شیمیایی و میکروبی طی نگهداری بسیار حائز اهمیت است. در این تحقیق به بررسی اثر غلظت‌های مختلف آنتی‌اکسیدان بوتیل هیدروکسی ...  بیشتر

تولید و ارزیابی نانولیپوزوم‌های حامل پپتیدهای زیست‌فعال به‌دست‌آمده از ضایعات ماهی با استفاده از آنزیم آلکالاز

شیرین حسنی؛ مصطفی شهیدی؛ سیدمهدی اجاق

دوره 8، شماره 1 ، اردیبهشت 1398، ، صفحه 31-44

https://doi.org/10.22101/jrifst.2019.04.30.813

چکیده
  در سال‌های اخیر مطالعه‌های متعددی روی تولید پپتیدهای زیست‌فعال از ضایعات ماهی، به‌واسطۀ اثرات مفید آن بر سلامتی انسان، متمرکز شده است. لیکن تولید پپتیدهای زیست‌فعال نیازمند روش‌های محفاظتی می‌باشد تا علاوه‌بر افزایش پایداری در محیط گوارش و جذب فعال، منجربه رهایش کنترل‌شده و بهینه‌سازی تأثیر آن طی مصرف گردد. تحقیق حاضر با ...  بیشتر

بررسی تغییرات آلفا آمینو ازت با ارتفاع ذخیره‌سازی و اندازه چغندر در طی مدت نگهداری در سیلو

خلیل بهزاد؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ سیدعلی مرتضوی؛ مصطفی مظاهری طهرانی؛ روح الله بهزاد

دوره 4، شماره 2 ، مرداد 1394، ، صفحه 143-152

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2015.07.23.424

چکیده
  آلفاآمینو ازت ازجمله ترکیبات موجود در چغندر قند است که در تولید شکر باعث افزایش مقدار ملاس می‌گردد. بنابراین بررسی علل افزایش آن دارای اهمیت تکنولوژیکی ویژه‌ای می‌باشد. برای این منظور اثر اندازه چغندرهای نمونه‌گیری شده از سه منطقه جغرافیایی مختلف (در چهار سطح درشت، متوسط، ریز و مخلوط) و ارتفاع ذخیره‌سازی چغندر در سیلو (در چهار ...  بیشتر

مدلسازی دفع یون‌های آب پرس تفاله چغندر طی فرآیند نانوفیلتراسیون به روش DSPM

مصطفی شهیدی نوقابی؛ سیدمحمود موسوی؛ سید محمدعلی رضوی؛ محمد الهی

دوره 2، شماره 1 ، تیر 1392، ، صفحه 63-78

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2013.07.03.215

چکیده
  در این تحقیق، تصفیه آب پرس تفاله چغندر قند با استفاده از فرآیند نانوفیلتراسیون مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور اثر دما در سه سطح (25، 40 و 55 درجه سانتی‌گراد)، اختلاف فشار عرضی در سه سطح (10، 15 و 20 بار) و غلظت در سه سطح (بریکس1، 2 و 3)  بر میزان درصد دفع یون‎های سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، کلراید و سولفات بررسی شد. سپس مدلسازی فیزیکی ...  بیشتر