ارزیابی اثرات صمغ آگار بر خواص بافتی و رئولوژیکی ژل سرد پر شده امولسیونی ایزوله پروتئین آب پنیر

محمّد رضا صلاحی؛ سید محمدعلی رضوی؛ محبت محبی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 بهمن 1400

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.318480.1303

چکیده
  در این پژوهش تاثیر صمغ آگار (0/7-0 درصد) بر ویژگی­‌های بافتی، رئولوژیکی و ظرفیت نگه داری آب ژل سرد پر شده امولسیونی ایزوله پروتئین آب پنیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون برشی پایا نشان داد که تمامی نمونه­‌ها دارای رفتار شل شونده با برش هستند و با افزایش غلظت آگار، مقدار ضریب قوام از 339/12 پاسکال.ثانیه در نمونه شاهد تا 951/46 پاسکال.ثانیه ...  بیشتر

مطالعۀ رفتار سینتیک رهایش سینمالدهید ریزپوشانی‌شده با نشاستۀ ذرت با آمیلوز بالا در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان و حین نگهداری و بهینه‌یابی ویژگی‌های ریزکپسول‌ها با روش پایش پارامتری

نرگس سامانیان؛ محبت محبی؛ سید محمدعلی رضوی؛ مهدی وریدی؛ جواد ابوالفضلی اصفهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 فروردین 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.327161.1323

چکیده
  در این پژوهش، ابتدا امکان پایدارسازی سینامالدهید به‌واسطه ریزپوشانی آن با نشاسته و استفاده از فرایند فراصوت در افزایش پایداری آن مورد بررسی قرار گرفته است. فرایند ریزپوشانی با استفاده از فراصوت منجر به تولید ریز کپسول‌های با قطر متوسط 59/042±636/36 نانومتر شد. میزان کارایی به‌دام‌اندازی سینامالدهید برابر با 1/29±53/44 درصد بود که ...  بیشتر

هیدروکلوئیدهای مواد غذایی
بررسی اثر کربوکسی متیل سلولز، صمغ دانه شاهی، کنسانتره پروتئین آب پنیر و مدت زمان هم زدن بر خواص فیزیکی، بافتی و رئولوژیکی خامه قنادی شیر شتر

مرتضی کاشانی نژاد؛ سید محمدعلی رضوی؛ محمّد رضا صلاحی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 06 اردیبهشت 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.328915.1326

چکیده
  در این پژوهش، اثرات صمغ دانه شاهی (0-0/2 %)، کربوکسی متیل سلولز (0-0/2 %)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (2- 8%) و مدت زمان هم زدن (2- 8دقیقه) بر خصوصیات فیزیکی، بافتی و رئولوژیکی خامه قنادی شیر شتر بررسی شد. با افزایش کنسانتره پروتئین آب پنیر و مدت زمان هم زدن اورران افزایش یافت و نمونه‌های حاوی کربوکسی متیل سلولز بیشتر در مقایسه با نمونه­‌های حاوی ...  بیشتر

هیدروکلوئیدهای مواد غذایی
خواص ساختاری و مورفولوژیکی کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر -نشاسته اصلاح شده: تاثیر pH و نسبت بیوپلیمرها

محسن صهبایی اجلالی؛ سید محمدعلی رضوی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مرداد 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.338470.1349

چکیده
  در این پژوهش، تقابل بین کنسانتره پروتئین آب‌پنیر (WPC) و نشاسته اصلاح‌شده با اکتنیل سوکسینیک انهیدرید (OSAS) به عنوان تابعی از pH (3، 4، 5، 6) و نسبت WPC به OSAS (1:2، 1:1 و 2:1) در غلظت کل 1% وزنی/وزنی با اندازه گیری خواص ساختاری (کدورت‌سنجی، اندازه ذرات، پتانسیل‌زتا، ویسکومتری، FTIR) و مورفولوژیکی (SEM) ارزیابی شد. بیش‌ترین میزان پتانسیل‌زتا در نسبت ...  بیشتر

مدل‌سازی سینتیکی شار و مقاومت هیدرولیکی کل فرایند دیافیلتراسیون شیر شتر: بررسی اثر pH و غلظت نمک

مرتضی کاشانی نژاد؛ سید محمدعلی رضوی

دوره 10، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 155-168

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2021.268678.1218

چکیده
  در این تحقیق، مدل‌سازی سینتیک شار و مقاومت هیدرولیکی کل دیافیلتراسیون شیرشتر در شرایط مختلف pH (6/3 ،5/8 و 6/8) و غلظت نمک (0، 75 و 150 میلی‌مولار) با استفاده از 6 مدل سینتیکی انجام شد و درنهایت مدل سینتیک هموگرافیک برای مدل‌سازی سینتیکی شار و مدل سینتیک نمایی برای مقاومت هیدرولیکی کل باتوجه‌به معیارهای ضریب تبیین (R2) و ریشۀ میانگین مربعات ...  بیشتر

بررسی ویژگی‌های فیزیکومکانیکی دانۀ انجره (Urtica pilulifera) و بهینه‌یابی شرایط استخراج صمغ حاصل از آن به روش سطح پاسخ

زهرا زمانی؛ سید محمدعلی رضوی؛ محمد صادق امیری

دوره 9، شماره 2 ، تیر 1399، ، صفحه 143-160

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2020.194091.1102

چکیده
  در این پژوهش، خصوصیات هندسی، ثقلی و اصطکاکی دانۀ انجره موردارزیابی قرار گرفت. طول، عرض و ضخامت دانه‌ها به‌ترتیب 2/49، 1/98 و 0/78 میلی‌متر و میانگین‌های حسابی و هندسی قطر، ضریب کرویت و سطح دانه‌ها به‌ترتیب 1/75، 1/29 میلی‌متر، 0/52 و 5/31 میلی‌مترمربع به‌دست ‌آمد. دانسیتۀ واقعی، دانسیتۀ توده و درصد تخلخل دانه‌ها به‌ترتیب 1168/12، 19/457 کیلوگرم ...  بیشتر

مقایسۀ ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی تهیه‌شده از شیر گاو و شیر سویا با بستنی تولیدشده از پودر آمیختۀ آنها

عبدالرضا میرچولی برازق؛ مصطفی مظاهری طهرانی؛ سیدعلی مرتضوی؛ سید محمدعلی رضوی

دوره 9، شماره 1 ، اردیبهشت 1399، ، صفحه 73-84

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2020.184654.1091

چکیده
  در این تحقیق، ابتدا در تهیۀ بستنی، شیر گاو با شیر سویا به نسبت 0:100، 10:90، 20:80، 30:70، 40:60 و 50:50 جایگزین شد. سپس ویژگی‌هایی ازجمله pH، ویسکوزیته، اورران، مقاومت به ذوب و خواص حسی موردآزمون قرار گرفت. نتایج حاکی‌از آن بود که با افزایش جایگزینی شیر گاو با شیر سویا، pH، ویسکوزیته و مقاومت به ذوب به‌طور معنی‌داری افزایش، ولی اورران کاهش می‌یابند ...  بیشتر

بهینه‌سازی اثرات غلظت نشاستۀ گرمانرم و گلیسرول بر خواص فیزیکومکانیکی آمیزۀ نشاستۀ گرمانرم/پلی‌لاکتیک اسید به روش سطح پاسخ

محمدرضا عبدالهی مقدم؛ سید محمدعلی رضوی؛ یوسف جهانی

دوره 7، شماره 3 ، مهر 1397، ، صفحه 309-322

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2018.10.20.736

چکیده
  آمیزه‌های نشاستۀ گرمانرم/پلی‌لاکتیک اسید به‌عنوان مواد کاملاً زیست‌تخریب‌پذیر، قابلیت جایگزینی با پلیمرهای به‌دست‌آمده از منابع نفتی را برای کاربردهای بسته‌بندی و به‌ویژه تولید ظروف یک‌بارمصرف دارا می‌باشند. در پژوهش حاضر آمیزه‌های ذکرشده در حضور سازگارکننده به روش اختلاط مذاب تهیه شدند و تأثیر هم‌زمان فاکتورهای درصد ...  بیشتر

مدلسازی شار تراوه فرآیند اولترافیلتراسیون شیر تحت شرایط عملیاتی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی مختلف به روش نرو-فازی

مهناز شهیدی نوقابی؛ سید محمدعلی رضوی؛ مصطفی شهیدی نوقابی

دوره 3، شماره 3 ، آبان 1393، ، صفحه 283-296

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2014.10.23.337

چکیده
  در این تحقیق از سیستم استنتاج فازی (ANFIS) جهت پیشگویی شار تراوه به عنوان تابعی از عوامل فیزیکوشیمیایی و پارامتر‌های عملیاتی در طی اولترافیلتراسیون شیر استفاده شده است. برای انجام آزمایشات از یک سیستم پایلوتی اولترافیلتراسیون مجهز به مدول فیبر توخالی با غشاء پلی‌اترسولفون و MWCO حدود 10 کیلو ‌دالتون استفاده شد و شیر با خصوصیات فیزیکو‌شیمیایی ...  بیشتر

حذف ناخالصی‌های شکر خام نیشکر در فرآیند فراپالایش ارتقاء یافته با استفاده از عامل فعال سطحی غیریونی

وحید حکیم زاده؛ محمد الهی؛ سیدمحمود موسوی؛ سید محمدعلی رضوی

دوره 2، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 365-380

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2014.03.01.246

چکیده
  در این تحقیق، استفاده از عامل فعال سطحی غیریونی تویین 20 در فرآیند فراپالایش ارتقاء یافته با عامل فعال سطحی (MEUF) به منظور کاهش ناخالصی‌های شکرخام نیشکر نظیر کدورت، رنگ، کل ماده حل شده (TDS) و نشاسته مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، تغییرات شار تراوه نیز بررسی شد. تاثیر پارامترهای دما (در سه سطح 30، 40 و 50 درجه سانتی‌گراد)، فشار در عرض غشاء (در ...  بیشتر

مدلسازی دفع یون‌های آب پرس تفاله چغندر طی فرآیند نانوفیلتراسیون به روش DSPM

مصطفی شهیدی نوقابی؛ سیدمحمود موسوی؛ سید محمدعلی رضوی؛ محمد الهی

دوره 2، شماره 1 ، تیر 1392، ، صفحه 63-78

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2013.07.03.215

چکیده
  در این تحقیق، تصفیه آب پرس تفاله چغندر قند با استفاده از فرآیند نانوفیلتراسیون مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور اثر دما در سه سطح (25، 40 و 55 درجه سانتی‌گراد)، اختلاف فشار عرضی در سه سطح (10، 15 و 20 بار) و غلظت در سه سطح (بریکس1، 2 و 3)  بر میزان درصد دفع یون‎های سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، کلراید و سولفات بررسی شد. سپس مدلسازی فیزیکی ...  بیشتر