تکنولوژی مواد غذایی- فراورده های غلات و پخت
سعیده شهبازیزاده؛ سارا ناجی طبسی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ امیر پورفرزاد
چکیده
ماندگاری فراوردههای نانوایی و افزایش فواید فراسودمند آن حائز اهمیت است. در این تحقیق کورکومین بارگذاریشده در هیدروژل صمغ دانۀ شاهی تقویتشده با نانوژل پروتئین سویا/آلژینات برای بهبود خواص فراسودمند و کیفی نان سنتی ایرانی (بربری) استفاده شد. اثرات هیدروژل کامپوزیت (0، 5 و 10 درصد) با و بدون کورکومین بر کیفیت نان بربری ارزیابی شد. ...
بیشتر
ماندگاری فراوردههای نانوایی و افزایش فواید فراسودمند آن حائز اهمیت است. در این تحقیق کورکومین بارگذاریشده در هیدروژل صمغ دانۀ شاهی تقویتشده با نانوژل پروتئین سویا/آلژینات برای بهبود خواص فراسودمند و کیفی نان سنتی ایرانی (بربری) استفاده شد. اثرات هیدروژل کامپوزیت (0، 5 و 10 درصد) با و بدون کورکومین بر کیفیت نان بربری ارزیابی شد. خواص رئولوژیکی خمیر با استفاده از فارینوگرافی و آنالیز اکستنسوگراف موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جذب آب، قوام، انرژی و قابلیت انبساط خمیر با افزودن هیدروژلهای کامپوزیت افزایش مییابد، درحالیکه درجۀ نرمشدن خمیر 10 دقیقه پس از شروع کاهش مییابد. فاکتور روشنی مغز نان در حضور هیدروژل کامپوزیت حاوی کورکومین از 0/07±69/19 به 0/06±75/51 افزایش یافت. وجود کامپوزیت هیدروژل 10 درصد باعث افزایش معنی دار پارامتر (*a) پوسته (0/13±9/96) شد (0/05>P). کاهش آنتالپی و دمای پیک گرماگیر در نان حاوی 10 درصد (وزنی/وزنی) هیدروژل کامپوزیت مشاهده شد. نتایج نشان داد افزودن 10 درصد هیدروژل کامپوزیت حاوی کورکومین باعث بهبود خواص ارگانولپتیک نان و ماندگاری آن می شود.
امیر پورفرزاد؛ محمد حسین حداد خداپرست؛ محمدباقر حبیبی نجفی؛ محمد حسن زاده خیاط
چکیده
فروکتان به علت دارابودن ویژگیهای مفید تغذیها یو عملکردی به طور گستردهای در جهان مورداستفاده میباشد. گیاه سریش از جمله گیاهانی میباشد که از دیر باز در امور صنعتی و طب سنتی استفاده میشده و یکی از منابع ارزشمند فروکتان به شمار میرود.اما همچنان اطلاعات کمی در مورد نحوه استخراج فروکتان ازاین گیاه، موجوداست. استخراج به کمک امواج ...
بیشتر
فروکتان به علت دارابودن ویژگیهای مفید تغذیها یو عملکردی به طور گستردهای در جهان مورداستفاده میباشد. گیاه سریش از جمله گیاهانی میباشد که از دیر باز در امور صنعتی و طب سنتی استفاده میشده و یکی از منابع ارزشمند فروکتان به شمار میرود.اما همچنان اطلاعات کمی در مورد نحوه استخراج فروکتان ازاین گیاه، موجوداست. استخراج به کمک امواج فراصوت یکی از مهمترین روشهای استحصال ترکیبات ارزشمند از منابع گیاهی است و درمقیاس صنعتی و آزمایشگاهی قابل اجرا میباشد. دراین تحقیق از طرح باکس بنکن به منظور بررسی تأثیر زمان (5-40 دقیقه)، دمای استخراج (30-70 درجه سانتیگراد) و شدت صوت (20-100 درصد) بر راندمان استخراج فروکتان از سریش و بهینهسازی فرایند استخراج با استفاده از امواج فراصوت استفاده گردید. برای توصیف بازده استخراج از یک مدل درجه دوم استفاده و کارایی آن مورد تائید قرار گرفت. سپس، مدل به دست آمده جهت یافت نشرایط بهینه اثر متقابل فاکتورها و برآورد بهترین شرایط فرایند با بیشترین بازده استخراج استفاده گردید. نتایج نشان داد در صورتی که زمان استخراج 29/31 دقیقه، دمای استخراج 60 درجه سانتیگراد و شدت صوت 80/04 درصد باشد، بیشترین بازده استخراج حاصل میگردد.