علی یگانه فعال
چکیده
روشهای آنالیزی بسیاری در کتابها و مقالات برای تعیین اسید آسکوربیک یا همان ویتامینث بهعنوان یک آنتیاکسیدان مهم، در ماتریسهای مختلف گزارش شده است.. مطالعه کنونی بر اساس تحلیل نمودارهای جریانولتاژ برای ویتامینث در نمونههای مختلف میوههای سطح بازار شهر قم انجام شد. بلندی پیک اولین موج اکسایش برای سنجش ویتامینث استفاده ...
بیشتر
روشهای آنالیزی بسیاری در کتابها و مقالات برای تعیین اسید آسکوربیک یا همان ویتامینث بهعنوان یک آنتیاکسیدان مهم، در ماتریسهای مختلف گزارش شده است.. مطالعه کنونی بر اساس تحلیل نمودارهای جریانولتاژ برای ویتامینث در نمونههای مختلف میوههای سطح بازار شهر قم انجام شد. بلندی پیک اولین موج اکسایش برای سنجش ویتامینث استفاده گردید. همچنین اندازهگیریها با استفاده از روش استاندارد تیتراسیون و طیفسنجی نوری ماوراء بنفش- مرئی در نمونههای حقیقی انجام گرفت. با بدست آورن شرایط بهینه و بررسی عوامل مؤثر اندازهگیری بر روی 17 نوع میوه انجام شد. نتایج حاصل از سه روش طیفسنجی نوری، ولتامتری و تیتراسیون برای اندازهگیری آسکوربیک اسید میوهها مقایسه شد. تحلیل آماری واریانس نتایج برای هر سه روش انجام گردید. نتایج بدست آمده نشان داد، میزان دقت روشها به ترتیب: تیتراسیون، ولتامتری و طیفسنجی نوری افزایش مییابد. نتایج حاصل از روشها بهطور معنیدار متأثر از ماتریس زمینه، یعنی نوع میوه نمیباشد. البته مقادیر آسکوربیک اسید در میوههای مختلف با یکدیگر متفاوت است. نتایج حاصل با گزارشهای قبلی قابل مقایسه و رضایت بخش بود. نتایج این تحقیق علاوه بر اینکه یک مطالعه میدانی تلقی میگردد، میتواند در انتخاب الگوی تغذیهای و روش آزمایشی مناسب برای آزمایشگاههای کنترل کیفی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.