نسیم ادیب پور؛ مرضیه حسینی نژاد؛ ابوالفضل پهلوانلو
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از باکتریهای اسپورزا در محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک بهدلیل پایداری در شرایط تنشزای تولید و محیط بدن میزبان، بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر مقاومت دو سویۀ باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در واکنش به تنش حرارتی و شرایط شبیهسازی دستگاه گوارش، همچنین خاصیت تجمع و آبگریزی سطح سلول ...
بیشتر
در سالهای اخیر استفاده از باکتریهای اسپورزا در محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک بهدلیل پایداری در شرایط تنشزای تولید و محیط بدن میزبان، بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر مقاومت دو سویۀ باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در واکنش به تنش حرارتی و شرایط شبیهسازی دستگاه گوارش، همچنین خاصیت تجمع و آبگریزی سطح سلول این سویهها بررسی گردید. نتایج نشان داد که سویههای اسپورزای باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در مقابل تنش حرارتی و شرایط شبیهسازی دستگاه گوارش مقاومت داشته و بیش از 80 درصد از جمعیت هر دو سویه زندهمانی خود را حفظ کردند. ازطرفی، سویۀ باسیلوس کواگولانس در مقایسه با باسیلوس سابتیلیس از توانایی بیشتری در ویژگی خودتجمعی و همتجمعی برخوردار بود، درحالیکه هر دو سویه تمایل بالایی در چسبندگی به حلالهای هیدروکربنی کلروفرم و اتیل استات از خود نشان دادند. این تحقیق در ادامۀ پژوهشهای پیشین که با هدف فرمولاسیون و بهینهسازی پوشش خوراکی فراسودمند جهت تولید نبات پروبیوتیک با بهکارگیری باسیلوسهای اسپورزای پروبیوتیک انجام گردید، بهمنظور اطمینان از زندهمانی و اثربخشی سویهها صورت پذیرفت.