میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
1. ارزیابی بیان ژن های مشارکت کننده در بیماریزایی luxSو ctxM اشرشیا کلی جدا شده از نمونه های لبنی در کشت همزمان با باسیلوس کوآگولانز

مجید باصری صالحی؛ زهرا الهیان؛ مسعود قانع؛ محید باصری صالحی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 بهمن 1399

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.258117.1202

چکیده
  هدف از این مطالعه جدا سازی اشرشیا کلی از محصولات لبنی و ارزیابی آنها جهت وجود دو ژن luxS و ctxM در آنها بوده است. بعلاوه در این تحقیق باکتری های باسیلوس ها از روده ماکیان جدا و خصوصیت آنها به عنوان باکتری های پروتیوتیک مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه جدایه هایی که ویژگی های مطلوب را داشتند با استفاده از روش مولکولی و توالی ژن 16SrDNA شناسایی ...  بیشتر

2. شیوع و توزیع ژن‌های ویرولانس آرکوباکتر بوتزلری در نمونه‌های پساب کشتارگاه مرغ تنکابن

سیده سارا فلاح چای؛ نیما بهادر؛ مسعود قانع

دوره 9، شماره 4 ، زمستان 1399، ، صفحه 423-432

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.260335.1207

چکیده
  آرکوباکتر بوتزلری درارتباط‌با انتریت،‌ کرامپ‌شکمی، باکتریمی، آپاندیسیت در انسان و انتریت و درد شکمی ‌در حیوانات شناخته می‌شود. این باکتری به‌عنوان خطرناک‌ترین گونه برای سلامت انسان براساس شاخص‌های کمیسیون میکروبیولوژی غذایی اعلام شده است. همچنین به‌عنوان پاتوژن مهم زئونوتیک معرفی شده است. هدف از این مطالعه جداسازی، شناسایی ...  بیشتر