ترن سین هین؛ ترن سن تراک؛ نگوین ون مووی
چکیده
سبزیجات میتوانند مواد مغذی ازجمله ویتامینها، مواد معدنی و بهویژه فیبر را فراهم کنند و سمومی را که در طول هضم غذا ایجاد میشوند، آزاد کنند. درنتیجه اهمیت سبزیجات در رژیم غذایی انسان بهطور فزایندهای مورد تأکید قرار گرفته است. در این تحقیق از کلم قمری، سبزی غنی از ویتامین C برای تخمیر لاکتیک استفاده شد. تمام فرایند با تغییر طیف ...
بیشتر
سبزیجات میتوانند مواد مغذی ازجمله ویتامینها، مواد معدنی و بهویژه فیبر را فراهم کنند و سمومی را که در طول هضم غذا ایجاد میشوند، آزاد کنند. درنتیجه اهمیت سبزیجات در رژیم غذایی انسان بهطور فزایندهای مورد تأکید قرار گرفته است. در این تحقیق از کلم قمری، سبزی غنی از ویتامین C برای تخمیر لاکتیک استفاده شد. تمام فرایند با تغییر طیف وسیعی از پارامترها ازجمله غلظت محلول نمک و مقدار pH روی رشد باکتریهای اسید لاکتیک، بافت محصول و ویژگیهای حسی بهینهسازی شد. براساس نتایج، شرایط بهینه برای فرایند تخمیر شامل محلول 3/5 درصد pH ،NaCl اولیه 4/2 و MnCl2 با غلظت 30 میلیمولار بود. محصولات ترشی کلم قمری بهدستآمده پس از 2 روز کیفیت قابلقبول و امتیاز حسی خوبی از خود نشان دادند. همچنین مشخص شد که دمای بالا با ازدستدادن سختی، کاهش کیفیت و زمان تخمیر طولانیتر همراه است. فرایند ترشی کلم قمری بهینه با تنوع بخشیدن به محصولات ترشی کمک میکند تا از عیوب ناشی از فراوری نامناسب جلوگیری شود.