تکنولوژی مواد غذایی- فراورده های غلات و پخت
سعیده شهبازیزاده؛ سارا ناجی طبسی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ امیر پورفرزاد
چکیده
ماندگاری فراوردههای نانوایی و افزایش فواید فراسودمند آن حائز اهمیت است. در این تحقیق کورکومین بارگذاریشده در هیدروژل صمغ دانۀ شاهی تقویتشده با نانوژل پروتئین سویا/آلژینات برای بهبود خواص فراسودمند و کیفی نان سنتی ایرانی (بربری) استفاده شد. اثرات هیدروژل کامپوزیت (0، 5 و 10 درصد) با و بدون کورکومین بر کیفیت نان بربری ارزیابی شد. ...
بیشتر
ماندگاری فراوردههای نانوایی و افزایش فواید فراسودمند آن حائز اهمیت است. در این تحقیق کورکومین بارگذاریشده در هیدروژل صمغ دانۀ شاهی تقویتشده با نانوژل پروتئین سویا/آلژینات برای بهبود خواص فراسودمند و کیفی نان سنتی ایرانی (بربری) استفاده شد. اثرات هیدروژل کامپوزیت (0، 5 و 10 درصد) با و بدون کورکومین بر کیفیت نان بربری ارزیابی شد. خواص رئولوژیکی خمیر با استفاده از فارینوگرافی و آنالیز اکستنسوگراف موردارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جذب آب، قوام، انرژی و قابلیت انبساط خمیر با افزودن هیدروژلهای کامپوزیت افزایش مییابد، درحالیکه درجۀ نرمشدن خمیر 10 دقیقه پس از شروع کاهش مییابد. فاکتور روشنی مغز نان در حضور هیدروژل کامپوزیت حاوی کورکومین از 0/07±69/19 به 0/06±75/51 افزایش یافت. وجود کامپوزیت هیدروژل 10 درصد باعث افزایش معنی دار پارامتر (*a) پوسته (0/13±9/96) شد (0/05>P). کاهش آنتالپی و دمای پیک گرماگیر در نان حاوی 10 درصد (وزنی/وزنی) هیدروژل کامپوزیت مشاهده شد. نتایج نشان داد افزودن 10 درصد هیدروژل کامپوزیت حاوی کورکومین باعث بهبود خواص ارگانولپتیک نان و ماندگاری آن می شود.
محمد گریزپا؛ فرشته بهمنیار؛ لیلا میرمقتدایی؛ فائزه شفاعی
چکیده
این مطالعه با هدف تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان فنول کل، اسیدهای فنولیک و حداقل غلظت بازدارندۀ پوست ساقه و ریشۀ سه گونۀ زرشک (بربریس انتگریما بانگ، بربریس ولگاریس آسپرما و بربریس ولگاریس ارینتالیس) انجام شد. عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما بیشترین میزان فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان داد. پس از اندازهگیری حداقل غلظت ...
بیشتر
این مطالعه با هدف تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان فنول کل، اسیدهای فنولیک و حداقل غلظت بازدارندۀ پوست ساقه و ریشۀ سه گونۀ زرشک (بربریس انتگریما بانگ، بربریس ولگاریس آسپرما و بربریس ولگاریس ارینتالیس) انجام شد. عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما بیشترین میزان فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان داد. پس از اندازهگیری حداقل غلظت بازدارنده، عصارۀ ساقۀ بربریس ولگاریس ارینتالیس و عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما بهعنوان بهترین عصاره با داشتن بالاترین فعالیت ضدمیکروبی انتخاب شدند. همچنین عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما میتواند بهطور مؤثر از رشد قارچ و باکتری در غلظت 600 و 750 پیپیام جلوگیری کند. همچنین نان حاوی 600 پیپیام عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما بالاترین سطح پذیرش کلی و پایداری اکسیداتیو را نشان داد. بنابراین بهطورکلی براساس نتایج، عصارۀ ریشۀ بربریس ولگاریس آسپرما بهترین نوع عصاره در بین نمونههای موردمطالعه بود و غلظت 600 پیپیام بهترین سطح برای غنیسازی نان و تولید نان فراسودمند با قابلیت ماندگاری بالا بود.