محتوای فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های متانولی و آبی بخش‌های مختلف گون و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصاره صمغ متانولی

نجمه خادمی پور؛ انوشه شریفان؛ حسین باخدا

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2022.320691.1308

چکیده
  Astragalus fasciculifolius از تیره Astragalus و خانواده حبوبات است. پراکندگی این گیاه در جنوب غربی آسیا می باشد و تاکنون مطالعات منسجمی بر روی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی این گیاه انجام نشده است. در این تحقیق سعی شده است که عصاره‌ی قسمت‌های مختلف Astragalus fasciculifolius (صمغ، اندام هوایی و ریشه) با استفاده از دو حلال آب و متانول استخراج شود و محتوای ترکیبات ...  بیشتر

ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به‌لیمو

محمدتقی گلمکانی؛ آرمین قاسمی؛ محمدهادی اسکندری؛ مهرداد نیاکوثری

دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 105-118

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2016.06.01.518

چکیده
  در این تحقیق اثر روش‌های مختلف استخراج، تقطیر با آب به کمک مایکروویو و استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال، بر بازدهی، ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی (4 باکتری گرم مثبت و 4 باکتری گرم منفی) اسانس برگ به‌لیمو در مقایسه با روش سنتی تقطیر با آب بررسی شده است. نتایج کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی بیانگر آن بود که ژرانیال (28/53-25/54 درصد)، ...  بیشتر