امین عمری؛ ناصر بهروزی خزاعی؛ فاروق شریفیان
چکیده
در این پژوهش قارچ خوراکی دکمهای بهصورت کامل، با استفاده از خشککن ترکیبی مایکروویو ـ جریان هوای گرم در دو حالت چگالی توان ثابت و متغیر با سطوح چگالی توان (1/5، 2 و 2/5 وات بر گرم) و 3 سطح دمای 23 (محیط)، 50 و 70 درجۀ سلسیوس برای جریان هوای گرم ورودی خشک شد.سپس راندمان خشککردن و کیفیت نهایی محصول خشکشده (رنگ و ظرفیت بازجذبی) مورد ارزیابی ...
بیشتر
در این پژوهش قارچ خوراکی دکمهای بهصورت کامل، با استفاده از خشککن ترکیبی مایکروویو ـ جریان هوای گرم در دو حالت چگالی توان ثابت و متغیر با سطوح چگالی توان (1/5، 2 و 2/5 وات بر گرم) و 3 سطح دمای 23 (محیط)، 50 و 70 درجۀ سلسیوس برای جریان هوای گرم ورودی خشک شد.سپس راندمان خشککردن و کیفیت نهایی محصول خشکشده (رنگ و ظرفیت بازجذبی) مورد ارزیابی قرار گرفت.بیشترین مقدار راندمان خشککردن در حالت چگالی توان ثابت 1/5 با دمای 23 درجۀ سلسیوس، 44/44 درصد بهدست آمد. نتایج ارزیابی پارامترهای رنگی نشان داد که محصول خشکشده در حالت چگالی توان ثابت کیفیت ظاهری (رنگ) بهتری نسبت به حالت متغیر داشت و افزایش سطوح چگالی توان و کاهش دما باعث کاهش کیفیت محصول از بابت رنگ شد. همچنین محصول خشکشده با چگالی توان ثابت در مقایسه با چگالی توان متغیر و استفاده از هوای گرم نسبت به هوای محیط باعث افزایش ظرفیت بازجذبی محصول شد.