نفیسه جانثاری؛ میلاد فتحی؛ سید جمال مشتاقیان؛ علیرضا عباس پورراد
چکیده
ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد اندامهای بدن انسان دارد. مطالعههای متعددی برنقش آن در پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، سیستم ایمنی، اسکلتی و بیماریهای عفونی تأکید نمودهاند. در این پژوهش فرایند ریزپوشانی ویتامین D به روش تودهایشدن با استفاده از موسیلاژ شاهی بهعنوان یک هیدروکلوئید جدید و ایزولۀ پروتئین ...
بیشتر
ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد اندامهای بدن انسان دارد. مطالعههای متعددی برنقش آن در پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، سیستم ایمنی، اسکلتی و بیماریهای عفونی تأکید نمودهاند. در این پژوهش فرایند ریزپوشانی ویتامین D به روش تودهایشدن با استفاده از موسیلاژ شاهی بهعنوان یک هیدروکلوئید جدید و ایزولۀ پروتئین سویا بررسی و اثرات نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید ارزیابی گردید. نتایج بهدستآمده در این تحقیق نشان داد هر دو پارامتر موردبررسی اثر معنیداری بر راندمان و بارگذاری ریزپوشانی داشتند (0/05<p ). استفاده از نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید 0/3 منجربهتولید میکروکپسولها با بهترین ویژگیهای کاربردی گردید. راندمان ریزپوشانی و بارگذاری بهترتیب در دامنۀ 90-20 و 27-2 درصد بود. براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی این میکروکپسولها تقریباً کروی و دارای سطح ناهمواری بودند. متوسط اندازۀ ذرات 1/2±57/2 میکرومتر بود. آنالیز طیفسنجی تبدیل فوریه مادونقرمز نشاندهندۀ شکلگیری اتصالات الکترواستاتیکی بر اثر واکنش تودهایشدن بین گروه کربوکسیل موسیلاژ شاهی و گروه آمین ایزولۀ پروتئین سویا بود. نتایچ این تحقیق مبین امکان استفاده از دو بیوپلمر موسیلاژ دانۀ شاهی و پروتئین سویا برای ریزپوشانی ترکیبات آبگریز مانند ویتامین D بود.
محسن غلامی ده نایبی؛ محمد قربانی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ مهران اعلمی؛ محبوبه کشیری
چکیده
سس مایونز امولسیونی از نوع روغن در آب است که برای پایداری بهتر آن علاوهبر افزودن زردۀ تخممرغ به سیستم، از مواد پایدارکننده و قوامدهندۀ مختلفی نیز استفاده میشود. اما وجود میزان بالایی از کلسترول در تخممرغ میتواند منجربهبروز مشکلات مرتبط با سلامتی شود. در این پژوهش، باهدف جایگزینی تخممرغ از نسبتهای مختلف موسیلاژ بالنگو ...
بیشتر
سس مایونز امولسیونی از نوع روغن در آب است که برای پایداری بهتر آن علاوهبر افزودن زردۀ تخممرغ به سیستم، از مواد پایدارکننده و قوامدهندۀ مختلفی نیز استفاده میشود. اما وجود میزان بالایی از کلسترول در تخممرغ میتواند منجربهبروز مشکلات مرتبط با سلامتی شود. در این پژوهش، باهدف جایگزینی تخممرغ از نسبتهای مختلف موسیلاژ بالنگو و ایزولۀ پروتئین سویا، براساس طرح مخلوط بهینه استفاده شد، بهطوریکه میزان متغیرها برای زردۀ تخممرغ و ایزولۀ پروتئین سویا 9-صفر گرم، و برای موسیلاژ بالنگو 0/75-صفر گرم در 100 گرم مایونز، در نظر گرفته شد. در مرحلۀ بعد نمونههای تهیهشده، از لحاظ خصوصیات بافتی، ویسکوزیته، پایداری، اسیدیته، pH و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج حاصل با نمونۀ شاهد (نمونۀ حاوی 9 درصد وزنی تخممرغ کامل و 2/0 درصد صمغ زانتان) مقایسه گردید. باتوجهبه نتایج بهدستآمده امکان استفاده از موسیلاژ دانۀ بالنگو و ایزولۀ پروتئین سویا بهعنوان جایگزین تخممرغ، وجود دارد.