محسن زندی؛ مهرداد نیاکوثری؛ نازیلا دردمه
چکیده
در این تحقیق نخود ایرانی سبز با استفاده از سیستم خشککن بستر جهنده خشک گردید. فرآورده نهایی با نخود خشک شده توسط روشهای آفتابی و لایه نازک از نظر توانایی باز آبپوشی، رنگ و سرعت خشک شدن مورد مقایسه قرار گرفت. خشک کردن در خشککن بستر جهنده و لایه نازک در سه سطح دمایی 45، 60، 75 درجه سانتیگراد انجام پذیرفت و توانایی باز آبپوشی محصول ...
بیشتر
در این تحقیق نخود ایرانی سبز با استفاده از سیستم خشککن بستر جهنده خشک گردید. فرآورده نهایی با نخود خشک شده توسط روشهای آفتابی و لایه نازک از نظر توانایی باز آبپوشی، رنگ و سرعت خشک شدن مورد مقایسه قرار گرفت. خشک کردن در خشککن بستر جهنده و لایه نازک در سه سطح دمایی 45، 60، 75 درجه سانتیگراد انجام پذیرفت و توانایی باز آبپوشی محصول خشک شده از طریق قرار دادن نمونه ها در آب مقطر به مدت 320 دقیقه در آون 30 درجه سانتی گراد صورت گرفت. نتایج نشان داد که سیستم خشککن بستر جهنده طراحی شده قادر به خشک کردن نخود ایرانی با کیفیت رنگی و باز آبپوشی بالاتر و زمان کمتر می باشد؛ به طوری که زمان لازم برای خشک کردن با روش آفتابی، لایه نازک در دمای 45 درجه سانتیگراد به ترتیب 570 و 555 دقیقه بود و این در حالی است که زمان لازم در خشککن بستر جهنده در دمای مشابه، 315 دقیقه بود.
محسن زندی؛ مهرداد نیاکوثری؛ محمدهادی اسکندری؛ محمد سرشار
چکیده
هدف اصلی از این پژوهش طراحی و ساخت سیستم خشککن جدیدی تحت عنوان بستر جهنده جهت خشک نمودن مواد غذایی (خصوصاً مواد غذایی حساس به حرارت) می باشد. به این منظور در گام اول، طراحی ابتدایی از خشککن بستر جهنده بر اساس دو اصل مهم کارایی بالای سیستم در خشک کردن مواد غذایی و نیز انعطافپذیری آن برای خشک کردن مواد غذایی مختلف در حالت جامد و مایع، ...
بیشتر
هدف اصلی از این پژوهش طراحی و ساخت سیستم خشککن جدیدی تحت عنوان بستر جهنده جهت خشک نمودن مواد غذایی (خصوصاً مواد غذایی حساس به حرارت) می باشد. به این منظور در گام اول، طراحی ابتدایی از خشککن بستر جهنده بر اساس دو اصل مهم کارایی بالای سیستم در خشک کردن مواد غذایی و نیز انعطافپذیری آن برای خشک کردن مواد غذایی مختلف در حالت جامد و مایع، ایجاد گردید. پس از ساخت دستگاه و انجام آزمون دستگاه بدون حضور مواد غذایی، آزمایشهایی نظیر بررسی نحوه حرکت ذرات خنثی، تعیین افت فشار و میزان مصرف انرژی انجام پذیرفت و بهینه شرایط سیستم برای ذرات خنثی با دو اندازه (7/8 و 5/8 میلیمتری) تعیین گردید. نتایج نشان میدهد که تغییرات افت فشار در محفظه خشککن حاوی ذرات خنثی مشابه معادله ارگان است. مصرف انرژی نیز در این سیستم در محدوده 8-3 کیلو وات در ساعت متغیر میباشد. نتایج همچنین مشخص نمود که سیستم خشککن طراحی شده مصرف انرژی به مراتب کمتر از سیستم خشککن پاششی در خشک کردن مایعات غذایی دارد. نتایج این تحقیق امکان استفاده از خشککن جدید طراحی شده را به عنوان، تکنیکی اقتصادی در خشک کردن مواد غذایی حساس به حرارت نشان میدهد.