سارا کمالی؛ مرضیه حسینی نژاد؛ محمد الهی؛ مسعود یاورمنش
چکیده
پروبیوتیکها و پریبیوتیکها در بهبود تعادل میکروبی سیستم گوارشی نقش داشته و پتانسیل کاربردی خوبی در صنایع غذایی و حفظ سلامت عمومی دارند. بقای پروبیوتیک در طی استرسهای گوارشی تحت تاثیر پریبیوتیک حامل قرار میگیرد. در این پژوهش اثر پریبیوتیکی اینولین (استخراجی از کاسنی و سیبزمینیترشی و همچنین اینولین استاندارد آزمایشگاهی)، ...
بیشتر
پروبیوتیکها و پریبیوتیکها در بهبود تعادل میکروبی سیستم گوارشی نقش داشته و پتانسیل کاربردی خوبی در صنایع غذایی و حفظ سلامت عمومی دارند. بقای پروبیوتیک در طی استرسهای گوارشی تحت تاثیر پریبیوتیک حامل قرار میگیرد. در این پژوهش اثر پریبیوتیکی اینولین (استخراجی از کاسنی و سیبزمینیترشی و همچنین اینولین استاندارد آزمایشگاهی)، گلوکز و نمونه بدون کربوهیدارت بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی بر اشرشیاکلی O157:H7 در دو گونه لاکتوباسیلوس به منظور امکان ارائه ترکیب سینبیوتیکی موثر، مطالعه شده است. اثر تیمارهای اینولین بر رشد و زندهمانی لاکتوباسیلوس کازئی PTCC 1608 و لاکتوباسیلوس رامنوسوس PTCC 1637 در غلظتهای مختلف صفرا (صفر، 0/3، 0/5، 1 و 1/5 درصد) در قالب طرح آماری فاکتوریل کاملاً تصادفی و اثر بازدارندگی به روش چاهک در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی بررسی و با نمونههای شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که اینولین استخراجی میتواند بر افزایش مقاومت دو لاکتوباسیلوس به نمکهای صفراوی موثر باشد. در عین حال با افزایش غلظت صفرا از این اثر کاسته شد و زنجیرههای بلندتر اینولین اثر کمتری از گلوکز داشتند. با وجود اینکه گلوکز دارای بازدارندگی بیشتری بر اشرشیاکلی بود، اینولین کاسنی و استاندارد نیز بازدارندگی قابل قبولی داشتند. اینولین سیبزمینیترشی با بالاترین درجه پلیمریزاسیون کمترین اثرات را نشان داد.