زهره بهرامی؛ احمد پدرام نیا؛ محمدرضا سعیدی اصل؛ محمد آرمین؛ مجتبی حیدری مجد
چکیده
هدف از این مطالعه تولید نانوالیاف گلیادین الکتروریسی شده حاوی اسانس آویشن شیرازی (ZMEO) (5، 10 و 15 درصد، وزنی/وزنی) برای ایجاد الیافهای ضد میکروبی فعال بود. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس ارزیابی شد. همچنین نانوالیاف تولیدی از لحاظ ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی بررسی شد. ...
بیشتر
هدف از این مطالعه تولید نانوالیاف گلیادین الکتروریسی شده حاوی اسانس آویشن شیرازی (ZMEO) (5، 10 و 15 درصد، وزنی/وزنی) برای ایجاد الیافهای ضد میکروبی فعال بود. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس ارزیابی شد. همچنین نانوالیاف تولیدی از لحاظ ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی بررسی شد. نتایج با توجه به حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اسانس آویشن شیرازی اثرات معنیدار باکتریکشی دارد. نانوالیاف، راندمان ریزپوشانی نزدیک به 95% را نشان داد و وجود اسانس آویشن شیرازی سبب افزایش زاویه تماس و کدورت گردید. اسانس سبب جذب نور در طول موج مرئی شده و لذا سبب گردید پارامتر b* افزایش یافته ولی پارامترهایa* و L* کاهش یابد. فعالیت ضدمیکروبی نانوالیافهای حاوی اسانس بررسی شد. نتایج نشان داد که باسیلوس سوبتیلیس حساسترین باکتری به نانوالیاف حاوی اسانس بوده در حالی که سالمولنا تیفی مقاومترین بود. نانوالیاف حاوی اسانس ویژگیهای آنتی اکسیدانی خوبی نشان داد و این فعالیت هنگامی که غلظت اسانس به 15% رسید بهبود یافت. سپس، کارایی نانوالیاف زیست فعال حاوی 5، 10 و 15% (وزنی/وزنی) اسانس آویشن برای کاهش رشد میکروبی (لیستریا منوسایتوژنز) فیله دودی ماهی سالمون در طول نگهداری سرد بررسی شد. نتایج نشان داد که جمعیت نهایی این باکتری در دمای 4 درجه سانتیگراد در حضور اسانس آویشن در مقایسه با نمونه کنترل منفی بدون اسانس آویشن، پس از 16 روز نگهداری حدود log 2/5-3 کاهش یافت. این نتایج نشان میدهد که نانوالیاف گلیادین توسعهیافته با ماده فعال میتواند در طراحی مواد بستهبندی ضدمیکروبی استفاده شود.
میثم کمیجانی؛ محبت محبی؛ بهروز قرآنی
چکیده
در این پژوهش نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان/پلیوینیل الکل با استفاده از روش الکتروریسی تهیه گردید. محلولهای صمغ دانۀ ریحان (1 درصد وزنی-حجمی) و پلیوینیل الکل (10 درصد وزنی-حجمی) با نسبتهای مختلف 10:90، 20:80، 30:70، 40:60، 50:50، 60:40، 70:30، 80:20 و 90:10 با هم مخلوط و برای الکتروریسی مورداستفاده قرار گرفتند. باتوجهبه تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخص ...
بیشتر
در این پژوهش نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان/پلیوینیل الکل با استفاده از روش الکتروریسی تهیه گردید. محلولهای صمغ دانۀ ریحان (1 درصد وزنی-حجمی) و پلیوینیل الکل (10 درصد وزنی-حجمی) با نسبتهای مختلف 10:90، 20:80، 30:70، 40:60، 50:50، 60:40، 70:30، 80:20 و 90:10 با هم مخلوط و برای الکتروریسی مورداستفاده قرار گرفتند. باتوجهبه تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخص شد که نسبت حجمی پلیوینیل الکل (70) به صمغ دانۀ ریحان (30) بهینه بود. در ادامه غلظتهای (0/4، 0/6 و 0/8 درصد وزنی-وزنی) لیکوپن به محلول بهینه اضافه شد و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان حاوی لیکوپن موردبررسی قرار گرفت. راندمان درونپوشانی لیکوپن در نانوالیاف در محدودۀ 91/67-80/04 درصد بهدست آمد. ویژگیهای فیزیکی و حرارتی نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان حاوی لیکوپن با استفاده از آزمون گرماسنج روبشی افتراقی موردبررسی قرار گرفت. یافتهها نشان داد لیکوپن در فرم آزاد دارای ساختار بلوری بود اما پس از بارگذاری در نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان به فرم آمورف درآمده و یک ساختار همگن را تشکیل داد. نتایج حاصل از آزمون طیفسنجی تبدیل فوریۀ مادونقرمز بیانگر عدم تعامل شیمیایی بین ترکیبات سازنده و درونپوشانی موفقیتآمیز بود. درونپوشانی لیکوپن در نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان سبب افزایش زیستدسترسی لیکوپن در روده نسبت به حالت آزاد شد. نتایج این پژوهش نشان داد نانوالیاف صمغ دانۀ ریحان دارای پتانسیل بالایی بهعنوان حامل مناسب برای درونپوشانی لیکوپن دارد.