محبت محبی؛ مهدی وریدی؛ محمد نوشاد؛ محمد خلیلیان موحد
چکیده
در این پژوهش، رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تشکیلشده از ایزولۀ پروتئین سویا، نشاستۀ اصلاحشده و کیتوزان که توسط خشککن پاششی تولیدشده بودند تحت شرایط مختلف بررسی گردید. ارزیابی رهایش با استفاده از یک شبیهساز دهان بررسی شد. پارامترهای موردنظر شامل متغیرهای دهانی نظیر بزاق و دامنۀ تنش واردشده بر میزان رهایش وانیلین ...
بیشتر
در این پژوهش، رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تشکیلشده از ایزولۀ پروتئین سویا، نشاستۀ اصلاحشده و کیتوزان که توسط خشککن پاششی تولیدشده بودند تحت شرایط مختلف بررسی گردید. ارزیابی رهایش با استفاده از یک شبیهساز دهان بررسی شد. پارامترهای موردنظر شامل متغیرهای دهانی نظیر بزاق و دامنۀ تنش واردشده بر میزان رهایش وانیلین بود. برای بررسی نحوۀ رهایش وانیلین ریزکپسولهشده، رهایش این ریزکپسولها (یک و دولایه) در دمای 37 درجۀ سانتیگراد و 6/8=pH و نیز تعداد دفعات جویدن (0، 30 و 55 دور در دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی ریزکپسولها مطالعه شد. نتایج بررسی رهایش ریزکپسولهای یکلایه (ایزولۀ پروتئین سویا) و دولایه (نشاستۀ اصلاحشده) براساس معادلۀ کورسمیر-پپاس حاکی از این بود که ریزکپسولهای دولایه نسبت به ریزکپسولهای یکلایه دارای ضریب نفوذ کمتری بودند که مقدار شاخص متوسط زمان انحلال (MDT) برای کپسول دولایه و یکلایه بهترتیب معادل 1/24 و 1/08 ساعت در دمای 37 درجۀ سانتیگراد محاسبه گردید، سپس در شرایط یکسان (افزودن بزاق و تنش برشی)، سرعت رهایش وانیلین از ریزکپسولهای دولایه کمتر از ریزکپسولهای یکلایه میباشد که این امر بهدلیل پوشش نشاستۀ اصلاحشدۀ اطراف پوستهها و افزایش ضخامت پوستۀ ریزکپسول دولایه میباشد که باعث کاهش سرعت انتشار وانیلین از ریزکپسولهای دولایه میشود.