شهلا سلمانیان؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ معصومه جامسون؛ بیتا طباطبایی عمید
چکیده
در این پژوهش میزان کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی، فعالیت مهارکنندگی رادیکال و قدرت احیاءکنندگی عصارههای اتانولی و متانولی سبزی زولنگ بومی ایران (Trautv Eryngium caucasicum) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان اسیدهای فنولی موجود در عصاره متانولی زولنگ با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا اندازهگیری شد. میزان ترکیبات فلاونوئیدی در ...
بیشتر
در این پژوهش میزان کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی، فعالیت مهارکنندگی رادیکال و قدرت احیاءکنندگی عصارههای اتانولی و متانولی سبزی زولنگ بومی ایران (Trautv Eryngium caucasicum) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان اسیدهای فنولی موجود در عصاره متانولی زولنگ با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا اندازهگیری شد. میزان ترکیبات فلاونوئیدی در عصاره متانولی زولنگ بالاتر از عصاره اتانولی بود. همچنین این عصاره از فعالیتهای آنتی اکسیدانی بالاتری نیز برخوردار بود (0/05>P). میزان EC50 در آزمون مهارکنندگی رادیکال DPPH برای عصاره متانولی زولنگ 119/66 میکروگرم بر میلیلیتر و برای آنتی اکسیدان سنتزی BHT 42/13 میکروگرم بر میلیلیتر بود. قدرت احیاءکنندگی عصارهها با افزایش غلظت افزایش یافت اما BHT قدرت احیاءکنندگی بیشتری نشان داد. شناسایی اسیدهای فنولی عصاره متانولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا حاکی از وجود اسیدهای گالیک، کلروژنیک، کافئیک و پاراکوماریک بود. اسید فنولی غالب در عصاره کلروژنیک اسید (63/07 میلیگرم در 100 گرم ماده خشک) شناسایی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، میتوان سبزی زولنگ را به عنوان منبع غنی و جدید از آنتیاکسیدانهای طبیعی به عنوان افزودنی غذایی در صنعت غذا در نظر گرفت.