طارق جمال عبدالمقصود؛ محمدعلی حصاری نژاد؛ بهداد شکرالهی یانچشمه
چکیده
توانایی تولید پلاسمای سرد در شرایط اتمسفری فرصتهای جدیدی برای ضدعفونی مواد بیولوژیکی ازجمله غذای تازه فراهم میکند. این فناوری همچنین برای غیرفعالسازی آنزیمهای درونزا، بهویژه پلیفنول اکسیداز و پراکسیدازها که مسئول واکنشهای قهوهایشدن هستند، استفاده میشود. این مطالعه به بررسی تأثیر پلاسمای سرد (DBDP) در غیرفعالسازی ...
بیشتر
توانایی تولید پلاسمای سرد در شرایط اتمسفری فرصتهای جدیدی برای ضدعفونی مواد بیولوژیکی ازجمله غذای تازه فراهم میکند. این فناوری همچنین برای غیرفعالسازی آنزیمهای درونزا، بهویژه پلیفنول اکسیداز و پراکسیدازها که مسئول واکنشهای قهوهایشدن هستند، استفاده میشود. این مطالعه به بررسی تأثیر پلاسمای سرد (DBDP) در غیرفعالسازی فعالیت آنزیمی و برخی ویژگیهای کیفی در پالپ انبه پرداخته است. نتایج نشان داد که تیمار DBDP تا 10 دقیقه منجربهکاهش فعالیتهای پلیفنول اکسیداز (10/85 درصد)، پراکسیداز (5/15 درصد) و پکتین متیلاستراز (5/25 درصد)، شمارش میکروارگانیسمهای هوازی (16/6 درصد) و تعداد کپک و مخمر (18/8 درصد) شد بهبود در ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (بهویژه ویسکوزیته و سفتی) و فیتوشیمیایی (مثل اسید آسکوربیک و فنول) و همچنین پارامتر رنگ با افزایش زمان تیمار DBDP تا 6 دقیقه مشاهده شد. بنابراین این مطالعه تأثیر زمان DBDP بر فعالیتهای آنزیمی و خصوصیات کیفی پالپ انبه را فراهم کرده است. نتایج نشان می دهد که میتوان از این فناوری بهعنوان یک فناوری نوین جایگزین غیرحرارتی برای پاستوریزاسیون پالپ انبه بهجای عملیات حرارتی استفاده کرد.