ترای نات فام؛ هوانگ تین لی؛ کوانگ وین نگوین؛ کواک توآن تران؛ مین فات تران
چکیده
ویتنام در منطقۀ آبوهوای موسمی گرمسیری (آسیای جنوب شرقی) با تنوع زیستی گونههای گیاهی قرار دارد که باعث ایجاد بسیاری از عسلهای تکگل و چندگل شده است. بااینحال، تاکنون مطالعهای جامع پیرامون ترکیبات فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای ترکیبات فیتوشیمیایی عسل در این کشور گزارش نشده است. بنابراین، این مطالعه با هدف ...
بیشتر
ویتنام در منطقۀ آبوهوای موسمی گرمسیری (آسیای جنوب شرقی) با تنوع زیستی گونههای گیاهی قرار دارد که باعث ایجاد بسیاری از عسلهای تکگل و چندگل شده است. بااینحال، تاکنون مطالعهای جامع پیرامون ترکیبات فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای ترکیبات فیتوشیمیایی عسل در این کشور گزارش نشده است. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین خواص فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فیتوشیمیایی عسل ویتنامی برگرفتهشده از گل لانگان و عسل طبیعی چندگل (از کندوی زنبور Micrapis) انجام شد. روشهای تحلیلی مرجع براساس مطالعههای قبلی روی عسل، اصلاح شد. شاخصهای تقریبی شامل میزان رطوبت از 21/9 تا 30/5 درصد، میزان خاکستر از 0/37 تا 0/48 درصد، محتوای پروتئین از 0/25 تا 0/41 درصد و غلظت 5-(هیدروکسیمتیل)-2-فورالدئید (HMF) از 33/4 تا 75/4 درصد متغیر بود. غلظت کل فنول و فلاونوئید از 0/890 تا 1/110 میلیگرم گالیک اسید بر گرم و 0/049 تا 0/089 میلیگرم کوئرستین بر گرم متغیر بود. همچنین، فعالیت آنتیاکسیدانی عسل گل لانگان با مقدار IC50 68/49 میلیگرم بر میلیلیتر بهعنوان بهترین فعالیت ثبت شد. علاوهبر این، محتوای آب، اسیدیتۀ آزاد، محتوای قند (گلوکز، فروکتوز و ساکارز)، و HMF آزمایش و ارائه شدند.