فراوری مواد غذایی
آمول توکارام وقمود؛ انیرانداها بهالچاندارا پندیت؛ دهانجی مهادعو کاله
چکیده
پژوهش حاضر توسعه و بهینهسازی سیستمهای پخت و پز و گرمایش را بررسی میکند. یک پروتکل آزمایشی برای دستیابی به سیستمهای پخت و پز کممصرف با تجمیع اجاق گاز و متعلقات آن ایجاد شد. در روش پخت معمولی، یک قابلمه یا ماهیتابه را مستقیم روی شعله قرار میدهند و بازده حرارتی این سیستمها بین 20 تا 25 درصد است. افزایش بهرهوری تا 70 درصد یا بیشتر ...
بیشتر
پژوهش حاضر توسعه و بهینهسازی سیستمهای پخت و پز و گرمایش را بررسی میکند. یک پروتکل آزمایشی برای دستیابی به سیستمهای پخت و پز کممصرف با تجمیع اجاق گاز و متعلقات آن ایجاد شد. در روش پخت معمولی، یک قابلمه یا ماهیتابه را مستقیم روی شعله قرار میدهند و بازده حرارتی این سیستمها بین 20 تا 25 درصد است. افزایش بهرهوری تا 70 درصد یا بیشتر مطلوب است. تحقیق حاضر افزایش راندمان مصرف سوخت و کاهش زمان ظرف پخت را با لحاظکردن انباشتگی (ضخامت) ظرف پخت موردمطالعه قرار میدهد. در این مطالعه از ظروف پخت و پز ساختهشده از استیل با هندسههای حلقوی مرکزی مختلف برای بهبود توزیع بخار استفاده شد. اقلامی مانند برنج و دال بهطور مؤثر و یکنواخت ازطریق فرایند بخارپز و جوشاندن پخته شدهاند. این دستگاه در مقایسه با روشهای پخت معمولی تا 30 درصد در مصرف سوخت و تا 40 درصد در زمان صرفهجویی میکند. این روش میتواند در مناطق روستایی و همچنین شهری اجرا شود و انتظار میرود منافع اجتماعی و اقتصادی بیشتری بههمراه داشته باشد.
فراوری مواد غذایی
ایآر. اومایل سونداری؛ ویرامانیپریا ای.
چکیده
در پژوهش حاضر، یک خشککن خورشیدی حرارتی فتوولتائیک ترکیبی همرفتی اجباری (PV-T) با کمک یک جمعکنندۀ لولۀ تخلیه (ETC) برای بررسی خشکشدن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی راهاندازی شده است. آزمایش خشککردن با روش سنتی خشککردن خورشیدی بدون سیستم PV-T تحت شرایط هواشناسی تانجاور، تامیلنادو مقایسه شده است. میزان رطوبت اولیۀ برشهای سیبزمینی ...
بیشتر
در پژوهش حاضر، یک خشککن خورشیدی حرارتی فتوولتائیک ترکیبی همرفتی اجباری (PV-T) با کمک یک جمعکنندۀ لولۀ تخلیه (ETC) برای بررسی خشکشدن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی راهاندازی شده است. آزمایش خشککردن با روش سنتی خشککردن خورشیدی بدون سیستم PV-T تحت شرایط هواشناسی تانجاور، تامیلنادو مقایسه شده است. میزان رطوبت اولیۀ برشهای سیبزمینی مورد استفاده برای مطالعۀ 91 درصد (wb) است. آزمایش خشککردن در سطوح مختلف دمای هوا 50، 55 و 60 درجۀ سانتیگراد انجام شد. 9 مدل عددی برای مطالعۀ سینتیک خشکشدن برشهای سیبزمینی تیمارنشده استفاده میشود. با استفاده از آزمون آماری IBM SPSS (نسخۀ 23)، تحلیل رگرسیون غیرخطی برای تخمین ضریب همبستگی (R2)، کای دو کاهشیافته (χ2) و ریشۀ میانگین مربعات خطا (RMSE) انجام شد. مدل توسعهیافته توسط Midilli و همکاران، مناسبترین مدل برای توصیف رفتار خشککردن لایۀ نازک برشهای سیبزمینی در خشککن هیبریدی است. نفوذ رطوبت مؤثر (Deff) تعیینشده با استفاده از قانون دوم انتشار فیک از 8-10×2/12463 تا 8-10×2/79233 مترمربع بر ثانیه متغیر بود. انرژی فعالسازی (Ea) تعیینشده با استفاده از معادلۀ آرنیوس 16/4276 کیلوژول بر مول برای خشککردن برشهای سیبزمینی است.