@article { author = {Khademi pour, Najmeh and Sharifan, Anousheh and Bakhoda, Hosein}, title = {Phenolic, Flavonoid Contents and Antioxidant Activity of Methanolic and Aqueous Extracts of Different Parts of Astragalus fasciculifolius and Evaluation Antibacterial Activity of Methanolic Gum Extract}, journal = {Research and Innovation in Food Science and Technology}, volume = {11}, number = {3}, pages = {291-302}, year = {2022}, publisher = {Research Institute of Food Science and Technology}, issn = {2252-0937}, eissn = {2538-2357}, doi = {10.22101/JRIFST.2022.320691.1308}, abstract = {Astragalus fasciculifolius belongs to the genus Astragalus and the legume family. The distribution of this plant is in Southwest Asia. So far, no detailed studies have been conducted on this plant. This study tried to extract different parts of Astragalus fasciculifolius (gum, aerial parts, and roots) using two solvents of water and methanol. The extracts' content of total phenolic and flavonoid compounds and antioxidant activity (DPPH, ABST, CUPRAC, PMB, and FRAP) were evaluated, and the correlation between total phenolic compounds and antioxidant activity or Pearson test was investigated. The results showed that the methanolic gum extract had the highest antioxidant activity as well as the highest content of total phenol (22.30±1.30 mg GAEs/g extract) and total flavonoids (11.30±0.87 mg Routine (RUE)/g), which was significantly different from the other parts extracts (P≤0.05), and the correlation between total phenolic compounds and antioxidant activity was also significant (P≤0.05). According to the results, it was found that methanolic gum extract has antimicrobial activity and the MIC and MBC of Clostridium perfringens were lower than Pseudomonas aeruginosa. Based on the findings of this study, Astragalus fasciculifolius gum has the potential to be used in food, pharmaceutical, and health industries.}, keywords = {Antimicrobial activity,Antioxidant activity,Astragalus fasciculifolius}, title_fa = {محتوای فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های متانولی و آبی بخش‌های مختلف گیاه انزروت و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ صمغ متانولی}, abstract_fa = {گیاه انزروت از تیرۀ آستراگالوس و خانوادۀ حبوبات است. پراکندگی این گیاه در جنوب غربی آسیا می‌باشد و تاکنون مطالعه‌های منسجمی روی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی این گیاه انجام نشده است. در این تحقیق سعی شده است که عصارۀ قسمت‌های مختلف گیاه انزروت (صمغ، اندام هوایی و ریشه) با استفاده از دو حلال آب و متانول استخراج شود و محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (1و1-دی‌فنیل-2-پیکریل هیدرازیل (DPPH)، 2و2-آزینو-بیس(3-اتیل بنزوتیازلوین-6-سولفونیک اسید) (ABST)، فعالیت کاهندۀ‌ یون مس (CUPRAC)، فسفومولیبدنم (PMB) و ظرفیت کاهش یون آهن (FRAP)) عصاره‌ها موردبررسی قرار گیرد، ارتباط بین ترکیبات فنولی کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز با آزمون پیرسون بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره‌های استخراج‌شده با حلال متانول دارای ترکیبات زیست‌فعال بالاتر و فعالیت آنتی‌اکسیدانی قوی‌تری هستند. عصارۀ صمغ استخراج‌شده با حلال متانول، بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و نیز بیشترین محتوای فنول کل (1/30±22/30 میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم عصاره) و فلاونوئید کل (0/87±11/30 میلی‌گرم رول بر گرم عصاره) داشت که در مقایسه با عصارۀ سایر قسمت‌ها تفاوت معنی‌داری داشت (0/05≤P)، نتایج نشان داد که همبستگی بین ترکیبات فنولی کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز معنی‌دار بود (0/05≤P). باتوجه‌به نتایج، مشخص شد که عصارۀ صمغ انزروت دارای فعالیت ضدمیکروبی می‌باشد و میزان غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس نسبت به باکتری سودوموناس ائروژینوزا کمتر بود. براساس یافته‌های این مطالعه، مشخص شد که صمغ انزروت قابلیت استفاده در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی را دارد.}, keywords_fa = {انزروت,فعالیت آنتی‌اکسیدانی,فعالیت ضدمیکروبی}, url = {https://journals.rifst.ac.ir/article_147957.html}, eprint = {https://journals.rifst.ac.ir/article_147957_2bdb69d580237e925ab93d880b8ab9f9.pdf} }