@article { author = {Kashaninejad, Morteza and Mohebbi, Mohebbat}, title = {Detecting Adulteration in Camel Milk Using Color Change Modeling by Image Processing and Mixture-process Variable Experiment}, journal = {Research and Innovation in Food Science and Technology}, volume = {7}, number = {1}, pages = {89-104}, year = {2018}, publisher = {Research Institute of Food Science and Technology}, issn = {2252-0937}, eissn = {2538-2357}, doi = {10.22101/JRIFST.2018.05.19.717}, abstract = {Nowadays, food ingredient fraud and economically motivated adulteration are emerging risks, being addition of low cost ingredients creates not only an economical problem but also a health risk for consumers. Due to the limitations of camel milk production and high economic value that has traditionally been done in the fraud. Therefore, rapid analysis methods has gained increased interested for analytical chemistry applications due the simplicity, low-cost, speed and a performance that is similar to those instruments normally found in the laboratory. The aim of this study was to detect fraud, adding water, caustic soda to camel milk with thermal process, color detector and color parameter modeling (L*, a*, b*, ΔE, chroma Index, shade angel and browning index) using mixture-process experiments. Due to the significant effects mentioned it can be concluded that to detect of adding cow milk to camel milk can be used heating a mixture and browning index. adding cow milk and water to camel milk can be detect by L*, a*, b*, ΔE, shade angel and browning index also adding caustic soda to camel milk can be detect by L*, a*, b*, ΔE, Chroma index, shade angel and browning index.}, keywords = {Adulteration,Camel Milk,Color Parameter,Mixture-Process Experiments}, title_fa = {شناسایی تقلبات شیر شتر با استفاده از مدل‌سازی تغییرات رنگی توسط پردازش تصویر و روش متقاطع مخلوط ‌ـ ‌فرایند}, abstract_fa = {امروزه، تقلب مواد غذایی در جوامع مختلف با انگیزۀ اقتصادی درحال‌گسترش است. ازطرفی تقلب و افزودن مواد کم‌هزینه به مادۀ غذایی سلامتی مصرف‌کنندگان را به مخاطره می‌اندازد. شیر به‌ویژه شیر شتر باتوجه‌به محدودیت‌های تولید و ارزش اقتصادی بالا جزء مواردی است که از قدیم در آن تقلب صورت می‌گرفته است. ازطرفی با افزایش تقاضا برای محصولات غذایی با کیفیت و سالم انتظارات برای طراحی روش‌هایی که کار کنترل کیفی مواد غذایی را با دقت و سرعت بالا انجام دهد و درعین‌حال دارای صحت بالایی باشد افزایش یافته است. لذا در این پژوهش کشف تقلبات افزودن آب، شیر گاو و جوش‌شیرین به شیر شتر به کمک فرایند حرارتی و معرف با استفاده از مدل‌سازی تغییرات رنگی (٭L، ٭a، ٭b، ΔE، شاخص کروما، زاویۀ فام و اندیس قهوه‌ای‌شدن) توسط پردازش تصویر و روش متقاطع مخلوط ‌ـ ‌فرایند موردبررسی قرار می‌گیرد. باتوجه‌به اثرات معنی‌داری بیان‌شده، می‌توان نتیجه گرفت به‌منظور تشخیص تقلب شیر گاو به شیر شتر درصورتی‌که مخلوط این دو را حرارت دهیم با اندازه‌گیری اندیس قهوه‌ای‌شدن می‌توان به تقلب مربوطه پی‌برد و درصورتی‌که دراین‌روش از معرف نیز استفاده شود علاوه‌‌بر اندیس قهوه‌ای‌شدن از متغیرهای (٭L، ٭a، ٭b و زاویۀ فام) نیز می‌توان استفاده نمود. افزودن دو تقلب هم‌زمان شیر گاو و آب نیز ازطریق اندازه‌گیری (٭L، ٭a، ٭b، زاویۀ فام و اندیس قهوه‌ای‌شدن)  قابل کشف می‌باشد. تشخیص افزودن جوش‌شیرین به شیر شتر نیز ازطریق اندازه‌گیری متغیرهای (٭L، ٭a، ٭b، ΔE، شاخص کروما، زاویۀ فام و اندیس قهوه‌ای‌شدن) امکان‌پذیر است.}, keywords_fa = {تغییرات رنگی,تقلب,روش مخلوط ‌ـ ‌فرایند,شیر شتر}, url = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67062.html}, eprint = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67062_2bf5dec3c0b2d27cfa7bf5f6b4a6e349.pdf} }