@article { author = {Zandi, Mohsen and Niakousari, Mehrdad and Eskandari, Mohamad hadi and Sarshar, Mohammad}, title = {Design, construction and evaluation performance of spouted bed dryer}, journal = {Research and Innovation in Food Science and Technology}, volume = {2}, number = {3}, pages = {243-252}, year = {2013}, publisher = {Research Institute of Food Science and Technology}, issn = {2252-0937}, eissn = {2538-2357}, doi = {10.22101/JRIFST.2013.12.01.234}, abstract = {The main objective of this study is to design and construct the new, spouted bed dryer, for food drying sensitive foods specially. For this purpose, firstly a new design of dryer was planned to achieve the maximum efficiency and flexibility for liquids and solids drying. After constructing and initial setup of spouted bed, basic experiments such as investigation of an inert particles motion, pressure drop, energy consumption were conducted and optimal system requirements for two particle size (5.8 & 7.8 mm) were determined. The results indicated that changes in pressure drop in the dryer chamber containing inert particles are followed from the Ergun equation. Energy consumption in this system is variable in the range of 3-8 kW per hour. Also results reveals that the energy consumption of the new design of spouted bed dryer is less than the spray dryer for liquid foods drying.}, keywords = {Air flow rate,Drying,energy consumption,Inert particles,Pressure drop,Spouted Bed Dryer}, title_fa = {طراحی، ساخت و بررسی عملکرد سیستم خشک کن بستر جهنده}, abstract_fa = {هدف اصلی از این پژوهش طراحی و ساخت سیستم خشک‌کن جدیدی تحت عنوان بستر جهنده جهت خشک نمودن مواد غذایی (خصوصاً مواد غذایی حساس به حرارت) می باشد. به این منظور در گام اول، طراحی ابتدایی از خشک‌کن بستر جهنده بر اساس دو اصل مهم کارایی بالای سیستم در خشک کردن مواد غذایی و نیز انعطاف‌پذیری آن برای خشک کردن مواد غذایی مختلف در حالت جامد و مایع، ایجاد گردید. پس از ساخت دستگاه و انجام آزمون دستگاه بدون حضور مواد غذایی، آزمایش‌هایی نظیر بررسی نحوه حرکت ذرات خنثی، تعیین افت فشار و میزان مصرف انرژی انجام پذیرفت و بهینه شرایط سیستم برای ذرات خنثی با دو اندازه (7/8 و 5/8 میلی‌متری) تعیین گردید. نتایج نشان می‌دهد که تغییرات افت فشار در محفظه خشک‌کن حاوی ذرات خنثی مشابه معادله ارگان است. مصرف انرژی نیز در این سیستم در محدوده 8-3 کیلو وات در ساعت متغیر می‌باشد. نتایج همچنین مشخص نمود که سیستم خشک‌کن طراحی شده مصرف انرژی به مراتب کمتر از سیستم خشک‌کن پاششی در خشک کردن مایعات غذایی دارد. نتایج این تحقیق امکان استفاده از خشک‌کن جدید طراحی شده را به عنوان، تکنیکی اقتصادی در خشک کردن مواد غذایی حساس به حرارت نشان می‌دهد.}, keywords_fa = {افت فشار,خشک کردن,خشک‌کن بستر جهنده,دبی هوا,ذرات خنثی,مصرف انرژی}, url = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67182.html}, eprint = {https://journals.rifst.ac.ir/article_67182_9c026d600750244d5b5da6b22cf17d7d.pdf} }