%0 Journal Article %T مطالعۀ رفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانی‌شده با نشاستۀ ذرت با آمیلوز بالا در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان و حین نگهداری و بهینه‌یابی ویژگی‌های ریزکپسول‌ها با روش پایش پارامتری %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A سامانیان, نرگس %A محبی, محبت %A رضوی, سیدمحمدعلی %A وریدی, مهدی %A ابوالفضلی اصفهانی, جواد %D 2023 %\ 12/21/2023 %V 12 %N 3 %P 273-290 %! مطالعۀ رفتار سینتیک رهایش سینامالدهید ریزپوشانی‌شده با نشاستۀ ذرت با آمیلوز بالا در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان و حین نگهداری و بهینه‌یابی ویژگی‌های ریزکپسول‌ها با روش پایش پارامتری %K بهینه‌سازی %K ریزپوشانی %K سینامالدهید %K مدل‌سازی سینتیکی %K نشاسته با آمیلوز بالا %R 10.22101/JRIFST.2022.327161.1323 %X در این پژوهش، ابتدا امکان پایدارسازی سینامالدهید به‌واسطۀ ریزپوشانی آن با نشاسته و استفاده از فرایند فراصوت در افزایش پایداری آن موردبررسی قرار گرفته است. فرایند ریزپوشانی با استفاده از فراصوت منجربه‌تولید ریزکپسول‌های با قطر متوسط 59/042±636/36 نانومتر شد. میزان کارایی به‌دام‌اندازی سینامالدهید برابر با1/29±53/44 درصد بود که طی 28 روز نگهداری تنها 3 درصد کاهش یافت. سپس رهایش سینامالدهید در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان ازجمله دما، ترکیب بزاق و تنش برشی توسط روش SPME-GC-MS بررسی‌ شد و در ادامه مدل‌سازی تحلیلی با استفاده از برخی مدل‌های سینتیکی نشان داد که مدل‌های درجۀ صفر، کورسمیر-پپاس و ماکوئید بانکر در شرایط دهان و مدل کراسمر-پپاس در طول مدت‌ زمان نگهداری بهتر از سایرین می‌توانند سینتیک رهایش را ارزیابی کنند. برای شبیه‌سازی فرایند رهایش یک مدل دوبُعدی مخزنی با منبع ثابت با استفاده از نرم‌افزار کامسول مالتی‌فیزیکس توسعه‌داده و حل شد. آنالیز استقلال مش، 0/997=R2 و 6-10×1/78=RMSE بیانگر این مسئله است که مدل رهایش سینامالدهید در شرایط واقعی را به‌خوبی پیش‌بینی کرده است. پس از معتبرسازی مدل، پایش پارامترهای فیزیولوژیک و ویژگی‌های ریزکپسول‌ها انجام شد که نشان‌دهندۀ تأثیر مهم‌تر پارامترهای فیزیولوژیک نسبت به ویژگی‌های ریزکپسول‌ها بود. همچنین با استفاده از روش بهینه‌سازی اسنوپت مقادیر بهینۀ این پارامترها ارزیابی گردید. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_147909_1b3ea28cc08e2891fa1222eda0886d5e.pdf