%0 Journal Article %T اثر ترکیبی آب اُزنه و اسیدلاکتیک بر بار آلودگی میکروبی لاشۀ مرغ در مرحلۀ سرد کردن در کشتارگاه %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A کاظمی طاسکوه, نعیمه %A حداد خداپرست, محمد حسین %A وریدی, محمد جواد %A طباطبائی یزدی, فریده %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 5 %N 2 %P 211-220 %! اثر ترکیبی آب اُزنه و اسیدلاکتیک بر بار آلودگی میکروبی لاشۀ مرغ در مرحلۀ سرد کردن در کشتارگاه %K اُزن %K استافیلوکوکوس اورئوس %K اسیدلاکتیک %K اشریشیاکلی %K لاشۀ مرغ %R 10.22101/JRIFST.2016.09.17.528 %X در این پژوهش، تأثیر استفاده از آب اُزن‏‏‏دار در غلظت‏های (0/2، 0/5 و 1) پی‏پی‏ام در 3 سطح زمانی (5، 10 و 15) دقیقه و همچنین ترکیب آب اُزن‏دار در غلظت‏های (0/2، 0/5 و 1) پی‏پی‏ام و اسید‏لاکتیک 1% در زمان ثابت 10 دقیقه روی کاهش باکتری اشریشیاکلی (به‌عنوان یک باکتری گرم منفی شاخص آلودگی لاشه)، استافیلوکوکوس اورئوس ( به‌عنوان یک باکتری گرم مثبت شاخص آلودگی و مولد توکسین) و شمارش کلی میکرو‏ارگانیسم‏ها، در دمای مشابه سردکن آبی (4-0) درجه سانتی‏گراد، موردِبررسی قرار گرفت و نمونه‏ها بلافاصله از لحاظ آزمایش‌های میکروبیولوژیکی موردِبررسی قرار گرفتند، نتایج نشان داد که در تمامی سطوح اختلاف معنی‏داری (0/05>P) بین نمونه‏های شاهد و نمونه‏های تیمار دیده وجود داشت، علاوه‌براین اثر ترکیبی اُزن و اسید‏لاکتیک نسبت به اُزن در حالت جداگانه، تأثیر بیشتری بر کاهش باکتری اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروارگانیسم‏ها داشت، بنابراین استفاده از اُزن با غلظت 1 پی‌پی‌ام به صورت جداگانه و ترکیب با اسیدلاکتیک 1% می‏تواند در بخش سردکن آبی لاشۀ مرغ در کشتارگاه مورد استفاده قرار گیرد. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_68137_9817e11138bc15dd6400780a1a52a40a.pdf