%0 Journal Article %T استفاده از جیرۀ غذایی غنی‌شده با پودر تفالۀ لیمو برای پیشگیری از اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی ماهی کپور طی نگهداری در یخچال %J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی %I مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی %Z 2252-0937 %A شعبانی, الهام %A سالاری, امیر %A شاهسونی, داور %A باغیشنی, حسن %D 2019 %\ 07/22/2019 %V 8 %N 2 %P 201-212 %! استفاده از جیرۀ غذایی غنی‌شده با پودر تفالۀ لیمو برای پیشگیری از اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی ماهی کپور طی نگهداری در یخچال %K اکسیداسیون پروتئینی %K پودر تفالۀ لیمو %K لیپید %K ماهی کپور %R 10.22101/JRIFST.2019.07.22.828 %X هدف از این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از جیرۀ غذایی غنی‌شده با پودر تفالۀ لیمو بر اکسیداسیون چربی و پروتئین فیلۀ ماهی کپور طی نگهداری در یخچال است. گروه 1 ماهیان کپور به‌عنوان گروه شاهد، جیرۀ پایه را دریافت کرد و گروه‌های 2، 3 و 4 به‌ترتیب 1/5، 3 و 5 درصد جیرۀ غذایی پایه، پودر تفالۀ لیمو را دریافت کردند. بعد از پایان مطالعه (4 هفته) 10 ماهی از هر گروه به‌طور تصادفی صیدشده و پس از خارج‌‌نمودن احشاء، در دمای 4 درجۀ ‌سانتی‌گراد به‌ مدت 3 روز نگهداری شدند و در زمان صید و طی زمان‌های نگهداری 24، 48 و 72 ساعت در یخچال، شاخص‌های اکسیداسیون لیپیدی و پروتئینی عضله ارزیابی شد. نتایج نشان‌دهندۀ اختلاف معنی‌دار شاخص‌های یادشده در گروه 4 نسبت به سایر گروه‌های دیگر است (0/05>p ). بنابراین، جیرۀ غذایی حاوی 5 درصد پودر تفالۀ لیموترش به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی در جیرۀ غذایی ماهی کپور به‌منظور بهبود وضعیت اکسیداتیو و افزایش ماندگاری فیله طی نگهداری در دمای 4 درجۀ سانتی‌گراد پیشنهاد می‌شود. %U https://journals.rifst.ac.ir/article_90996_97086435a8c084e080c5c49f9e9de5da.pdf