TY - JOUR ID - 128726 TI - بررسی محتوای فنول و خواص آنتیاکسیدانی عصارۀ صمغ انزروت JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - خادمی پور, نجمه AU - شریفان, انوشه AU - باخدا, حسین AD - دانشجوی دکتری، زیستفناوری مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران AD - دانشیار،گروه زیستفناوری مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران AD - استادیار، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 10 IS - 1 SP - 59 EP - 70 KW - استخراج با سیال فوقبحرانی KW - انزروت KW - فعالیت آنتیاکسیدانی DO - 10.22101/JRIFST.2021.257952.1201 N2 - امروزه یافتن آنتیاکسیدانهای طبیعی با منشأ گیاهی مورد استقبال محققین قرار گرفته است. گیاه دارویی انزروت متعلق به خانواده بقولات است. در این پژوهش تلاش شده است که تأثیر دو روش استخراج سیال فوقبحرانی و خیساندن با حلال متانول بر ترکیبات مؤثر عصارۀ صمغ بررسی و ضمن ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره، همبستگی بین ترکیبات فنول و فعالیت آنتیاکسیدانی نیز ارزیابی شود. نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیبات فنول و فلاونوئید کل عصارۀ استخراجشده به روش سیال فوقبحرانی افزایش غیرمعنیداری را نسبت به عصارههای حاصل از خیساندن داشته است (0/05