TY - JOUR ID - 128726 TI - بررسی محتوای فنول و خواص آنتی‌اکسیدانی عصارۀ صمغ انزروت JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - خادمی پور, نجمه AU - شریفان, انوشه AU - باخدا, حسین AD - دانشجوی دکتری، زیست‏‎‌فناوری مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران AD - دانشیار،گروه زیست‎‌فناوری مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران AD - استادیار، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 10 IS - 1 SP - 59 EP - 70 KW - استخراج با سیال فوق‌بحرانی KW - انزروت KW - فعالیت آنتی‌اکسیدانی DO - 10.22101/JRIFST.2021.257952.1201 N2 - امروزه یافتن آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی با منشأ گیاهی مورد استقبال محققین قرار گرفته است. گیاه دارویی انزروت متعلق به خانواده بقولات است. در این پژوهش تلاش‎ شده است که تأثیر دو روش استخراج سیال فوق‌‎بحرانی و خیساندن با حلال متانول بر ترکیبات مؤثر عصارۀ صمغ بررسی و ضمن ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره، همبستگی بین ترکیبات فنول و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز ارزیابی شود. نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیبات فنول و فلاونوئید کل عصارۀ استخراج‌‎شده به روش سیال فوق‌‎بحرانی افزایش غیرمعنی‌داری را نسبت به عصاره‌های حاصل از خیساندن داشته است (0/05