TY - JOUR ID - 66576 TI - بررسی تأثیر نانوفیبر سلولز اصلاح شده بر روی خواص کاربردی بسته‌بندی زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - الماسی, هادی AU - قنبرزاده, بابک AU - دهقان نیا, جلال AU - انتظامی, علی اکبر AU - خسروشاهی اصل, اصغر AD - دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - استاد گروه شیمی پلیمر، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز AD - استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 2 IS - 3 SP - 205 EP - 218 KW - پلی لاکتیک اسید KW - خواص بازدارندگی KW - خواص ظاهری KW - نانوفیبر سلولز اصلاح شده KW - ویژگی‌های مکانیکی DO - 10.22101/JRIFST.2013.12.01.231 N2 - هدف از این پژوهش، تقویت خواص بیوپلیمر پلی لاکتیک اسید (PLA) با استفاده از نانوفیبر سلولز (CNF) و افزایش کارایی آن در بسته‌بندی مواد غذایی می‌باشد. به منظور بهبود سازگاری و قابلیت اختلاط با پلیمر، CNF با اسید اولئیک وارد واکنش شده و اصلاح گردید. در ادامه، نانوفیبر سلولز اصلاح شده (MCNF)، با استفاده از روش قالب‌ریزی (در سه غلظت 4، 8 و 12 درصد وزن بیوپلیمر) به ترکیب فیلم PLA اضافه شده و تأثیر آن بر روی خواص بازدارندگی، مکانیکی، ریخت‌شناسی و رنگ ظاهری بیوپلیمر مورد بررسی قرار گرفت. تصاویر میکروسکوپ  الکترونی روبشی تهیه شده از سطح فیلم‌ها، تأیید کننده‌ پراکندگی مطلوب و یکنواخت MCNF در غلظت‌های پایین (4 و 8 درصد) بوده درحالی که در غلظت 12 درصد، نانوفیبرها در داخل شبکه پلیمر تجمع یافته و تشکیل توده دادند. با افزودن MCNF، نفوذپذیری نسبت به بخار آب از g/m.h.Pa 9/05×5-10 برای فیلم خالص PLA به g/m.h.Pa 6/96×5-10 برای فیلم حاوی 8 درصد MCNF کاهش یافت. بازدارندگی نسبت به اکسیژن و عبور نور نیز با افزودن MCNF بطور قابل توجهی بهبود یافت. همچنین در غلظت 12 درصد MCNF، استحکام کششی و مدول یانگ فیلم نانوکامپوزیت به ترتیب تا 2/5 و 2 برابر مقادیر آن در فیلم PLA خالص افزایش یافت. با این وجود، افزودن MCNF باعث کاهش میزان شفافیت فیلم و افزایش اندیس زردی آن شد. UR - https://journals.rifst.ac.ir/article_66576.html L1 - https://journals.rifst.ac.ir/article_66576_d7981a30bae82293f0988bb3ed43eb61.pdf ER -