TY - JOUR ID - 67127 TI - ارزیابی روغن استخراج شده ازچیپس های سیب زمینی موجود در بازار ایران JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - سعیدی اصل, محمدرضا AU - ایرجی فر, مهسان AU - فهیم دانش, مریم AD - دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار AD - کارشناس ارشد علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار AD - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 3 SP - 165 EP - 174 KW - چیپس سیب زمینی KW - روغن KW - ساختاراسید چرب KW - شاخص پایداری اکسایشی KW - عدد یدی DO - 10.22101/JRIFST.2012.12.20.132 N2 - در این پژوهش، کیفیت چیپس های موجود در بازار ایران بر اساس ارزیابی کیفیت روغن استخراجی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق هفت نمونه چیپس سیب زمینی (نمکی) که شامل پنج نمونه چیپس ایرانی (T5 ،T4 ،T3 ،T2،T1) و دو نمونه چیپس خارجی (T7 ،T6) بودند، به طور کاملاً تصادفی انتخاب شده و مورد آزمایش های مختلف کیفی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که درصد روغن استخراج شده از 7 نمونه چیپس مورد بررسی در دامنه (T4) 41/55 – (T6) 24/24 قرار دارد. همچنین در تعیین میزان شاخص پایداری اکسایشی روغن به روش رنسیمت، نمونه (32/91 ساعت)T4 دارای بیشترین میزان شاخص پایداری اکسایشی و پس از آن به ترتیب نمونه های [T6