TY - JOUR ID - 68067 TI - بررسی تغییرات آلفا آمینو ازت با ارتفاع ذخیره‌سازی و اندازه چغندر در طی مدت نگهداری در سیلو JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - بهزاد, خلیل AU - شهیدی نوقابی, مصطفی AU - مرتضوی, سیدعلی AU - مظاهری طهرانی, مصطفی AU - بهزاد, روح الله AD - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد AD - استادیار گروه شیمی مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد AD - استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد AD - دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد AD - دانش آموخته دکترای گروه محیط زیست، دانشگاه پونا، هند Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 4 IS - 2 SP - 143 EP - 152 KW - آلفاآمینو ازت KW - اندازه چغندر قند KW - ارتفاع ذخیره‌سازی در سیلو DO - 10.22101/JRIFST.2015.07.23.424 N2 - آلفاآمینو ازت ازجمله ترکیبات موجود در چغندر قند است که در تولید شکر باعث افزایش مقدار ملاس می‌گردد. بنابراین بررسی علل افزایش آن دارای اهمیت تکنولوژیکی ویژه‌ای می‌باشد. برای این منظور اثر اندازه چغندرهای نمونه‌گیری شده از سه منطقه جغرافیایی مختلف (در چهار سطح درشت، متوسط، ریز و مخلوط) و ارتفاع ذخیره‌سازی چغندر در سیلو (در چهار سطح کف، یک متری، سه متری و پنج متری) روی میزان آلفاآمینو ازت چغندرهای ذخیره شده در سیلوهای کارخانه قند شیروان در مدت زمان هجده روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج اندازه‌گیری میزان آلفاآمینو ازت با دستگاه بتالایزر نشان داد که بیشترین افزایش مقدارآلفاآمینو ازت متعلق به چغندرهای ریز است و مقدار آن بین 23/09 تا 29/7 درصد و کمترین آن متعلق به چغندرهای درشت ذخیره شده است که مقدار آن بین 11/83 تا 18/65 درصد قرار دارد. همچنین مشخص شد که مقدار آلفا آمینو ازت چغندرهای ذخیره شده در سطح سیلو دارای کمترین افزایش می‌باشد (10/91 تا 11/21 درصد) و بیشترین افزایش مقدار آلفا آمینو ازت متعلق به چغندرهایی است که در لایه‌‌های میانی سیلو و به خصوص در ارتفاع 3 متری نگهداری شده‌اند (20/32 تا 33/95 درصد). UR - https://journals.rifst.ac.ir/article_68067.html L1 - https://journals.rifst.ac.ir/article_68067_85e45073de9209bda48c35c00545150d.pdf ER -