TY - JOUR ID - 68077 TI - تهیه نانوامولسیون‌های حامل ویتامین A پالمیتات به روش خودبه‌خودی: بررسی تأثیر سورفاکتانت و فاز روغنی بر اندازۀ قطرات و پایداری JO - پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی JA - JRIFST LA - fa SN - 2252-0937 AU - پزشکی, اکرم AU - قنبرزاده, بابک AU - همیشه کار, حامد AU - مقدم, محمد AU - فتح الهی, عیسی AD - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - دانشیار مرکز تحقیقات دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز AD - استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 4 IS - 4 SP - 299 EP - 314 KW - پایداری KW - سورفاکتانت غیریونی KW - میگلیول 812 KW - نانوامولسیون KW - ویتامین A پالمیتات DO - 10.22101/JRIFST.2016.01.30.442 N2 - تولید خودبه‌خودی امولسیون یکی از روش های کم‌انرژی در تولید انواع نانو‌امولسیون است و در نتیجه تیتراسیون فاز روغنی حاوی سورفاکتانت هیدروفیل در فاز آبی رخ می‌دهد. از این سیستم در درون‌پوشانی ترکیبات آب‌گریز غذا- دارو مانند انواع ویتامین‌های محلول در چربی می‌توان استفاده کرد. در این تحقیق نانوامولسیون‌های حاوی ویتامین A به روش کم‌انرژی تشکیل خودبه‌خودی امولسیون با به‌کارگیری سورفاکتانت‌های غیریونی مختلف ( تویین 20، 21، 40، 80 و 85 و نسبت 1:1 تویین 85: تویین 20)؛ نسبت‌های مختلف سورفاکتانت و فاز روغنی در سیستم (SER وSOR ) و غلظت‌های متفاوت ویتامین A در سیستم (0/03 و 0/06 و 0/09 درصد)، انواع مختلف فاز روغنی حامل (روغن سویا، نارگیل، ذرت، اکتیل اکتانیت و میگلیول 812) تولید گردیدند تا بتوان به فرمولاسیون بهینه از این نانوامولسیون دست پیدا کرد. آزمون پایداری اندازه ذرات در دمای محیط نیز برای تعیین خواص فیزیکوشیمیایی نانوامولسیون‌ها انجام شد. فرمولاسیون 15 درصد SER و 150 درصد SOR با استفاده از تویین 80 و محلول 3 درصد ویتامین A در میگلیول 812 دارای کمترین اندازۀ ذرات (76 نانومتر) با توزیع اندازه ذرات باریک و تک‌مد بود که در طی مدت زمان نگهداری (3 ماه) در دمای 25 درجه سانتی‌گراد از نظر اندازه ذرات پایدار بود. UR - https://journals.rifst.ac.ir/article_68077.html L1 - https://journals.rifst.ac.ir/article_68077_f3c10da50cf99724d90034e9b037277b.pdf ER -