بررسی کارایی ورقه‌های استات سلولز رهاینده دی اکسید گوگرد بر ماندگاری میوه کیوی نگهداری شده در سردخانه

راضیه نیازمند؛ پروین شرایعی؛ مسلم جهانی؛ الهام آذرپژوه؛ محمدرضا عبدالهی مقدم

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 اسفند 1400

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.300154.1274

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی ورقه­‌های رهاینده دی­‌اکسیدگوگرد بر بستر فیلم استات­سلولز برای کنترل رشد کپک­‌ها به ویژه کپک بوتریتیس­‌سینره آ طی دوره انبارمانی میوة کیوی انجام شد. بدین منظور انبارمانی میوة کیوی تلقیح شده با کپک بوتریتیس­‌سینره آ در حضور ورقه­‌های رهاینده دی­‌اکسیدگوگرد تک و دو مرحله­‌ای (به ...  بیشتر

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی سلامتی بخش بر پایه شیرهای گیاهی و لوبیا (Phaseolus coccineusL.)

آذر سپاهی؛ الهام مهدیان؛ اسماعیل عطای صالحی؛ علی محمدی ثانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 اسفند 1400

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.318617.1304

چکیده
  در این پژوهش، نوشیدنی گیاهی بر پایه شیر بادام، نارگیل و سویا در ترکیب با  آرد لوبیای رانر در دو حالت جوانه‌زده و جوانه نزده تولید  شد و خصویات فیزیکوشیمیایی و حسی نمونه‌ها مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا، دانه‌های لوبیا شسته و خیسانده شده و عملیات جوانه زنی انجام شد. لوبیاهای جوانه‌زده ابتدا در آون 5±55 درجه سانتیگراد ...  بیشتر

مطالعۀ رفتار سینتیک رهایش سینمالدهید ریزپوشانی‌شده با نشاستۀ ذرت با آمیلوز بالا در شرایط شبیه‌سازی‌شدۀ دهان و حین نگهداری و بهینه‌یابی ویژگی‌های ریزکپسول‌ها با روش پایش پارامتری

نرگس سامانیان؛ محبت محبی؛ سید محمدعلی رضوی؛ مهدی وریدی؛ جواد ابوالفضلی اصفهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 فروردین 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.327161.1323

چکیده
  در این پژوهش، ابتدا امکان پایدارسازی سینامالدهید به‌واسطه ریزپوشانی آن با نشاسته و استفاده از فرایند فراصوت در افزایش پایداری آن مورد بررسی قرار گرفته است. فرایند ریزپوشانی با استفاده از فراصوت منجر به تولید ریز کپسول‌های با قطر متوسط 59/042±636/36 نانومتر شد. میزان کارایی به‌دام‌اندازی سینامالدهید برابر با 1/29±53/44 درصد بود که ...  بیشتر

درون‌پوشانی آلفا-توکوفرول به روش قالب‌گیری امولسیونی با استفاده از ذرات امولسیون هیدروژل پروتئین آب‌پنیر و یوتا کاراگینان

آزاده صیادی؛ آرام بستان؛ رسول کدخدایی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 فروردین 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.315543.1299

چکیده
  در پژوهش حاضر از ذرات امولسیون هیدرو ژل ساخته‌شده به روش قالب‌گیری امولسیونی برای درون‌پوشانی آلفا توکوفرول استفاده شد. برای ساخت ذرات میکرو ژل به‌عنوان قالب از امولسیون روغن در آب در روغن استفاده شد. هدف در این پژوهش بررسی اثر جایگزینی بخشی از پروتئین آب‌پنیر با یوتا کاراگینان (0، 0/2 و 0/4 درصد وزنی-وزنی) بر ویژگی‌های امولسیون، ذرات ...  بیشتر

امکان‌سنجی تشخیص و درجه‌بندی فیزیکی خرمای مضافتی با استفاده از روش پردازش تصاویر دیجیتال و الگوریتم ماشین‌بردار پشتیبان

مقداد تکلوزاده؛ محبت محبی؛ مسعود تقی زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 فروردین 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.275507.1234

چکیده
  روش‌های سنتی درجه‌بندی خرما به‌ علت نبود ویژگی‌های کمی مشخص باعث درجه‌بندی ناصحیح شده و اتلاف زمان و هزینه ایجاد می‌کند. درجه‌بندی خرما براساس الگوریت‌های طبقه‌بندی می‌تواند اختلاف‌نظر فروشنده و خریدار را کاهش دهد. در این تحقیق شناسایی برخی ویژگی‌های کیفی خرمای مضافتی و درجه‌بندی آن به چهار دسته (درجۀ 1، 2، ۳ و ۴) طبق نظر‌های ...  بیشتر

هیدروکلوئیدهای مواد غذایی
بررسی اثر کربوکسی متیل سلولز، صمغ دانه شاهی، کنسانتره پروتئین آب پنیر و مدت زمان هم زدن بر خواص فیزیکی، بافتی و رئولوژیکی خامه قنادی شیر شتر

مرتضی کاشانی نژاد؛ سید محمدعلی رضوی؛ محمّد رضا صلاحی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 06 اردیبهشت 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.328915.1326

چکیده
  در این پژوهش، اثرات صمغ دانه شاهی (0-0/2 %)، کربوکسی متیل سلولز (0-0/2 %)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (2- 8%) و مدت زمان هم زدن (2- 8دقیقه) بر خصوصیات فیزیکی، بافتی و رئولوژیکی خامه قنادی شیر شتر بررسی شد. با افزایش کنسانتره پروتئین آب پنیر و مدت زمان هم زدن اورران افزایش یافت و نمونه‌های حاوی کربوکسی متیل سلولز بیشتر در مقایسه با نمونه­‌های حاوی ...  بیشتر

تحلیل ابعادی و تجربی فرایند فشار هیدرواستاتیک بالا مطالعۀ موردی: به‌کارگیری اعداد بی‌بُعد در آزمون رئولوژیکی نشاستۀ ارزن

محمدعلی حصاری نژاد؛ سید مهدی میرزابابائی؛ عمر سعد توکر؛ سمیرا یگانه زاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 خرداد 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.329733.1328

چکیده
  اغلب روابط حاکم بر بسیاری از پدیده­های فیزیکی را نمی­توان به شکل صریح از اصول بقاء و معادلاتی نظیر پیوستگی، برنولی، مومنتوم یا در حالت کلی معادلۀ ناویر ـ استوکس بدست آورد. برای رفع این مشکل­ مؤثرترین روش استفاده از اصول تحلیل ابعادی در تعیین روابط حاکم بر پدیده است. با استفاده از تحلیل ابعادی می­توان به اعداد و پارامترهای بدون ...  بیشتر

میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
ایجاد شرایط بهینه برای تولید باکتریوسین از لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم جدا شده از میوه و سبزی تخمیری بومی

مهسا نکته سنج اول؛ مرضیه حسینی‎‌نژاد؛ ابوالفضل پهلوانلو؛ حمید بهادر قدوسی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 تیر 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.331749.1332

چکیده
  باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) تعداد زیادی متابولیت ضد‌میکروبی به‌نام باکتریوسین، تولید می‌کنند که به‌عنوان نگهدارنده‌های زیستی ایمن و بالقوه شناخته شده اند. در این پژوهش، جدایه‌های LAB از محصولات تخمیری غیر لبنی، برای بررسی تولید باکتریوسین غربالگری شدند. از بین 253 سویه غالب جدا شده از 48 نوع فراورده تخمیری بر پایه میوه و سبزی، پنج ...  بیشتر

تکنولوژی مواد غذایی- فراورده ‎های قنادی و شکلات
The effect of Nigella sativa oil on physicochemical, antioxidant properties, and shelf life of savory cake

VASANTHAKUMARI p؛ SABA FATHIMA

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 مرداد 1401

https://doi.org/10.22101/JRIFST.2022.342704.1360

چکیده
  This work was undertaken to develop a novelly formulated cake substituted with the cold-pressed Nigella Sativa oil and evaluate their nutritional properties namely Carbohydrate, Protein, Fat, Ash, Moisture, Energy, physicochemical properties, antioxidant activity, and shelf life of the savory cake. The formulated savory cakes in different proportions in ranges from 2.5-10% along with butter (SC1-2.5%, SC2-5%, SC3-7.5%, and SC5 -10 %) as best suited for the recipe and without adding Nigella Sativa oil as taken control (SC0-0%). (Results revealed that nutritional properties of carbohydrate, protein, ...  بیشتر

هیدروکلوئیدهای مواد غذایی
خواص ساختاری و مورفولوژیکی کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر -نشاسته اصلاح شده: تاثیر pH و نسبت بیوپلیمرها

محسن صهبایی اجلالی؛ سید محمدعلی رضوی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مرداد 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.338470.1349

چکیده
  در این پژوهش، تقابل بین کنسانتره پروتئین آب‌پنیر (WPC) و نشاسته اصلاح‌شده با اکتنیل سوکسینیک انهیدرید (OSAS) به عنوان تابعی از pH (3، 4، 5، 6) و نسبت WPC به OSAS (1:2، 1:1 و 2:1) در غلظت کل 1% وزنی/وزنی با اندازه گیری خواص ساختاری (کدورت‌سنجی، اندازه ذرات، پتانسیل‌زتا، ویسکومتری، FTIR) و مورفولوژیکی (SEM) ارزیابی شد. بیش‌ترین میزان پتانسیل‌زتا در نسبت ...  بیشتر

زیست فناوری مواد غذایی
مقایسه روش‌های استخراج DNA جهت شناسایی لاکتوباسیل‌های پروبیوتیکی، باکتری-های مقاوم به تجزیه

منیرالسادات شاکری؛ مریم سادات شاکری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 آذر 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.341369.1357

چکیده
  استخراج DNA یک مرحله مهم در تمام پروتکل‌های مبتنی بر اسید نوکلئیک جهت شناسایی میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی فرآیندهای استخراج DNA مبتنی بر اتوکلاو و لیزوزیم برای دستیابی به DNAهای ژنومی با کیفیت بالا از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود. نتایج نشان داد بر اساس کاربرد DNA در فرآیندهای پایین دستی، روشهای مناسب برای ...  بیشتر

Performance and Energy Saving Analysis of Improved Cooking Vessel

Amol Waghmode؛ Aniruddha Pandit؛ Dhanaji Kale

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 آذر 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.343637.1362

چکیده
  This work investigates the development and optimization of cooking and heating systems. An experimental protocol for achieving energy-efficient cooking systems with a combined cooker and stove assembly is being developed. In conventional cooking practice, a pot or pan is put directly on a flame, and the thermal efficiency of these systems ranges between 20 and 25%. It was desired to boost efficiency to 70% or greater. This work studies the increase in fuel utilization efficiency and time reduction of the cooking vessel with different stacking arrangements of the cooking vessel. This study captured ...  بیشتر

فراورده‎ های شیر و صنایع لبنی
بهینه سازی فرمولاسیون پنیر آنالوگ با شیر برنج، دانه چیا و روغن فندق با استفاده از روش سطح پاسخ

نگار گلچین؛ سارا جعفریان؛ سید حسین حسینی قابوس؛ لیلا روزبه نصیرایی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 دی 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.343004.1361

چکیده
  خواص فیزیکی، شیمیایی و بافتی پنیر آنالوگ به منبع آن و همچنین شرایط فرمولاسیون بستگی دارد. اخیرا پنیر انالوگ به واسطه داشتن ویژگی های تغذیه ای ، حسی و سلامتی بخشی مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات متقابل پارامترهای مستقل مانند شیر برنج (75-70 درصد)، دانه چیا (18-15 درصد) و روغن فندق (6-4 درصد) برای ارزیابی فرمولاسیون ...  بیشتر

بسته‎ بندی مواد غذایی
بررسی ویژگی های فیلم صمغ دانه ریحان غنی شده با عصاره خوشاریزه و اثر نگهدارنده آن بر کیفیت ماهی کپور نقره ای

فرزانه عبدالملکی؛ شایسته شیر خورشیدی؛ میلاد دانش نیا

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 دی 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.321643.1320

چکیده
  این پژوهش با هدف بررسی پتانسیل افزایش ماندگاری فیله‌های کپور نقره‌ای با استفاده از فیلم صمغ دانه ریحان غنی‌شده با غلظت‌های مختلف (۰، ۵/۰، ۱، ۵/۱، و ۲%) عصاره خوشاریزه (EPE) در یک دوره نگهداری ۱۶ روزه انجام شد. هر یک از ویژگی های فیلم های صمغ دانه ریحان غنی شده توسط EPE روند خاصی را دنبال می کند. نتایج نشان داد با افزایش EPE، ضخامت لایه، طول ...  بیشتر

ایمنی و کنترل کیفی مواد غذایی
Estimation of Fisetin in Strawberry (Fragaria ananassa) by UV-Vis Spectrophotometry

R.B Revu؛ Subhadip Chakraborty؛ Gita Surisetty

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 دی 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.341609.1363

چکیده
  Introduction: Flavonoids are naturally occurring plant molecules. Fisetin is a bioactive polyphenolic flavanol molecule found in fruits and vegetables with potential pharmacological activities. This study was designed to validate a simple method for the estimation of fisetin in the strawberry extract by spectrophotometry. Objective: Validation of UV-Visible spectrophotometric method for estimation of fisetin. Methodology: Isolation of fisetin done by the powder of Fragaria ananassa with chloroform. The wet granulation method was formulated for the tablet by incorporating pure fisetin as a biomarker ...  بیشتر

مهندسی صنایع غذایی-مدل‎سازی
مدل‌سازی سینتیک تخریب ویتامین C خیار گلخانه‌ای تازه برحسب تابعی از نوع پوشش خوراکی و زمان نگهداری

محسن مختاریان؛ فاطمه کوشکی؛ بخروز جنت

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 بهمن 1401

https://doi.org/10.22101/jrifst.2022.347851.1376

چکیده
  ویتامین C (ال-آسکوربیک اسید) یک مادۀ مغذی بنیادی و یک ضداکسیدان بسیار مؤثر بوده که به‌عنوان یک نگهدارندۀ طبیعی در میوه‌ها (نظیر خیار گلخانه‌ای) عمل می‌نماید. با هدف حفظ ترکیبات زیست‌فعال (به‌ویژه ممانعت از تشکیل دهیدروآسکوربیک اسید) و جلوگیری از توسعۀ فساد، تأثیر نوع پوشش خوراکی (کنترل، صمغ شیرازی و صمغ شیرازی حاوی 1000 پی‌پی‌ام ...  بیشتر