301. ارزیابی خصوصیات و ویژگی های سوسیس ماهی قزل‌آلای فراسودمند حاوی پروبیوتیک و جایگزین چربی

اقدس صادقی؛ وحید حکیم زاده؛ اسماعیل عطای صالحی؛ حسن رشیدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 اسفند 1399

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.252982.1189

چکیده
  از بین محصولات گوشتی می­‌توان به سوسیس و کالباس‌­های تخمیری اشاره کرد که دارای خصوصیات ویژه­‌ایی از جمله زمان نگهداری بیشتر، ارزش تغذیه‌­ای بالاتر بواسطه کاهش نیتروزآمین و عطر و طعم مطلوب­‌تر هستند. استفاده از گوشت ماهی بجای گوشت قرمز، استفاده از جایگزین­‌های چربی و کاربرد سوش‌­های پروبیوتیک در این محصولات توانسته ...  بیشتر

میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
302. اثر تنش حرارتی بر مقاومت دو سویه از باسیل‌های اسپورزا در مدل شبیه‌سازی دستگاه گوارش و بررسی خواص پروبیوتیکی آنها

مرضیه حسینی نژاد؛ نسیم ادیب پور؛ ابوالفضل پهلوانلو

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 اردیبهشت 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.266560.1216

چکیده
  در سال‌های اخیر استفاده از باکتری‌های اسپورزا در محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیک به دلیل پایداری در شرایط تنش زای تولید و محیط بدن میزبان، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر مقاومت دو سویه باسیلوس کواگولانس و باسیلوس سابتیلیس در واکنش به تنش حرارتی و شرایط شبیه‌سازی دستگاه گوارش، همچنین خاصیت تجمع و آبگریزی سطح سلول ...  بیشتر

میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
303. مطالعه بر روی استافیلوکوکوس آرئوس‌های جدا شده از شیر گاو مبتلا به ماستیت حاوی ژن‌های متی سیلین و پنتون والنتین لکوسیدین

نیما بهادر؛ مریم غرقی؛ عباس روشن

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 اردیبهشت 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.256513.1199

چکیده
  امروزه ماستیت گاوی به عنوان التهاب غدد پستانی گزارش شده است و استافیلوکوکوس آرئوس پاتوژنهای اصلی و مسئول ماستیت مسری در بین نشخوارکنندگان می باشد. از آنجاییکه شیر یکی از مهمترین مواد لبنی به شمار می آیدتحقیق حاضر بدنبلا ارزیابی حضور سویه های مثبت از نظر ژن مقاومت به متی سیلین و پنتون والنتین لکوسیدین از شیر گاو آلوده و ارتباط بین ...  بیشتر

زیست فناوری مواد غذایی
304. Effect of Salt Concentration and pH value on the Lactic Fermentation Process of Kohlrabi (Brassica oleracea L.)

Tran Tran؛ Nguyen Van Muoi؛ Thanh Tran Truc

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 مهر 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.295188.1256

چکیده
  Vegetables have been shown to be able to provide nutrients, including vitamins, minerals and especially fiber, and release toxins that arise during the digestion of food. As a result, the importance of vegetables has been increasingly emphasized in the human diet. In this study, Kohlrabi, a vitamin C-rich vegetable, was used for lactic fermentation. The whole process was optimized by varying a wide range of parameters including concentrations of salt solution and pH value on the growth of lactic acid bacteria, product texture and sensory characteristics. Current results revealed the optimal conditions ...  بیشتر

میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی موادغذایی
305. اثر همزدن و هوادهی بر خصوصیات سینتیک رشد اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه‌های طبیعی در فتوبیوراکتور همزن دار

سجاد ترابی؛ مهشید جهادی؛ نفیسه قاسمی سپرو

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 آبان 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.288715.1251

چکیده
  اسپیرولینا پلاتنسیس یک سیانوباکتریوم رشته‌ای فتوسنتز کننده‌ی پلانکتونی است که حاوی مولکول‌های فعال زیستی و منبع غنی از رنگدانه‌هایی مانند فیکوسیانین است. در این پژوهش تأثیر دو عامل مهم همزدن (20 و 50 دور در دقیقه) و هوادهی (با هوادهی و بدون هوادهی) بر کشت ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه‌های طبیعی (فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، ...  بیشتر

306. آماده‌سازی نانولیپوزوم‌های حامل فیکوبیلی‌پروتئین مستخرج از جلبک قرمز با پوشش پلی‌مری کیتوزان: ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی

مریم حسنی؛ امیر حق دوست؛ لیلا گلستان؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ احمد شهیدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 آبان 1400

http://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2021.299415.1270

چکیده
  درون‌پوشانی مواد در نانولیپوزوم‌ها می‌تواند به‌عنوان یک سیستم حامل محافظتی از ترکیبات زیست‌فعال طی فراوری و نگهداری در شرایط مختلف مورداستفاده قرار گیرد. فیکوبیلی‌پروتئین‌های مستخرج از جلبک‌ها با دارابودن ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضدالتهابی می‌توانند جهت تولید مواد اولیۀ غذاهای فراسودمند مورداستفاده ...  بیشتر

فراورده‎ های شیر و صنایع لبنی
307. تأثیر افزودن پروتئین تغلیظ شدۀ هستۀ نارنج روی ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و حسی ماست قالبی

شیدا توکلی؛ محسن مختاریان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 آبان 1400

http://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2021.298984.1267

چکیده
  ماست یکی از محبوب‌ترین و پُرمصرف‌ترین فرآورده‌های لبنی است که اهمیت بالایی در سبد غذایی افراد دارد. لذا اصلاح و بهبود ویژگی‌های تکنولوژیکی و تغذیه‌ای آن از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. با هدف بهبود ارزش تغذیه‌ای، کاهش آب‌اندازی و افزایش قابلیت پذیرش، ماست قالبی با افزودن مقادیر مختلف پروتئین تغلیظ شدۀ هستۀ نارنج خشک شده به روش ...  بیشتر