تأثیر آدامس‌‌های زغالی در کاهش غلظت مواد و ترکیبات ناخواسته: رنگ‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها در بزاق

نوع مقاله : مقاله کامل پژوهشی

نویسندگان

واحد تحقیق و توسعه، شرکت صنایع غذایی ماستر فوده، تهران، ایران

چکیده

افزودن مواد گوناگون به ترکیب شیمیایی آدامس‌ها باعث شکل‌گیری کاربردهای جدید و متنوعی برای آنها شده است و از توزیع دارو تا بهداشت دهان و دندان را شامل می‌شود. در این پژوهش خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژی آدامس‌های زغالی با استفاده از روش‌های آنالیز شیمیایی و ارزیابی حسی موردمطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اضافه‌کردن زغال فعال در آدامس‌های موردمطالعه ماندگاری بیشتر طعم و ترشح بیشتر بزاق را به همراه دارد. ماندگاری بیشتر طعم در آدامس‌های زغالی باعث می‌شود تا پذیرش و تمایل به نگهداری آدامس‌های زغالی برای داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون افزایش یابد. هم‌راستا با نتایج حاصل از ارزیابی حسی، آنالیز بافت‌سنجی آدامس‌های زغالی و بدون زغال، پروفایل بافتی یکسانی را در برابر اعمال فشار روی هر دو نوع آدامس نشان می‌دهد، با این تفاوت که آستانۀ تحمل بیشینۀ فشار در آدامس‌های زغالی بیشتر از آدامس‌های بدون زغال است. در مجموع این‌طور به نظر می‌رسد که افزایش پذیرش به‌ همراه افزایش ترشح بزاق و افزایش pH در مجموع بستر مناسبی را برای فعال‌ترشدن زغال فعال در آدامس ایجادنموده و کارایی آدامس‌های زغالی را برای جذب مواد ناخواسته نظیر رنگ‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها در بزاق افزایش می‌دهد. ازاین‌رو، انتظار می‌رود استفاده از آدامس‌های زغالی با کاهش غلظت میکروب‌ها و ویروس‌ها در بزاق بتواند تأثیر بسیار زیادی روی بهداشت دهان، محافظت از دندان، سلامت عمومی و کاهش شیوع بیماری‌های عفونی و ویروسی از راه دهان داشته باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

© 2022, Research Institute of Food Science and Technology. All rights reserved.

This is an open-access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0). To view a copy of this license, visit (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).

Ahmad Bhawani, S., Fong, S. S., & Mohamad Ibrahim, M. N. (2015). Spectrophotometric Analysis of Caffeine. International Journal of Analytical Chemistry, 2015, 170239. https://doi.org/10.1155/2015/170239
Chandel, S., Khan, M. A., Singh, N., Agrawal, A., & Khare, V. (2017). The effect of sodium bicarbonate oral rinse on salivary pH and oral microflora: A prospective cohort study. Natl J Maxillofac Surg, 8(2), 106-109. https://doi.org/10.4103/njms.njms_36_17
Cookson, J. T. (1969). Mechanism of virus adsorption on activated carbon. Journal (American Water Works Association), 61(1), 52-56. http://www.jstor.org/stable/41265976
Cookson, J. T., & North, W. J. (1967). Adsorption of viruses on activated carbon. Equilibriums and kinetics of the attachment of Escherichia coli bacteriophage T4 on activated carbon. Environmental Science & Technology, 1(1), 46-52. https://doi.org/10.1021/es60001a002
Daniell, H., Nair, S. K., Esmaeili, N., Wakade, G., Shahid, N., Ganesan, P. K., . . . Collman, R. G. (2022). Debulking SARS-CoV-2 in saliva using angiotensin converting enzyme 2 in chewing gum to decrease oral virus transmission and infection. Molecular Therapy, 30(5), 1966-1978. https://doi.org/10.1016/j.ymthe.2021.11.008
Dodds, M., Roland, S., Edgar, M., & Thornhill, M. (2015). Saliva A review of its role in maintaining oral health and preventing dental disease. BDJ Team, 2(1), 15123. https://doi.org/10.1038/bdjteam.2015.123
Dodds, M. W. (2012). The oral health benefits of chewing gum. J Ir Dent Assoc, 58(5), 253-261.
Domagała, K., Bell, J., Yüzbasi, N. S., Sinnet, B., Kata, D., & Graule, T. (2021). Virus removal from drinking water using modified activated carbon fibers. RSC Advances, 11(50), 31547-31556. https://doi.org/10.1039/D1RA06373A
Dong, X., Liang, W., Meziani, M. J., Sun, Y. P., & Yang, L. (2020). Carbon Dots as Potent Antimicrobial Agents. Theranostics, 10(2), 671-686. https://doi.org/10.7150%2Fthno.39863
Grover, H. S., Blaggana, V., Blaggana, A., & Sharma, D. (2008). Chewing Gum: The Good, The Bad & Lue Ugly. Journal of Pierre Fauchard Academy (India Section), 22(3), 105-114. https://doi.org/10.1016/S0970-2199(08)23004-3
Ismadji, S., & Bhatia, S. K. (2000). Adsorption of flavour esters on granular activated carbon. The Canadian Journal of Chemical Engineering, 78(5), 892-901. https://doi.org/10.1002/cjce.5450780506
Matsui, Y., Nakao, S., Sakamoto, A., Taniguchi, T., Pan, L., Matsushita, T., & Shirasaki, N. (2015). Adsorption capacities of activated carbons for geosmin and 2-methylisoborneol vary with activated carbon particle size: Effects of adsorbent and adsorbate characteristics. Water Research, 85, 95-102. https://doi.org/10.1016/j.watres.2015.08.017
Muþnoz, A. M., & King, S. C. (2007). International Consumer Products Testing Across Cultures and Countries. ASTM International. https://doi.org/10.1520/MNL55-EB
Onyper, S. V., Carr, T. L., Farrar, J. S., & Floyd, B. R. (2011). Cognitive advantages of chewing gum. Now you see them, now you don’t. Appetite, 57(2), 321-328. https://doi.org/10.1016/j.appet.2011.05.313
Palabiyik, I., Güleri, T., Gunes, R., Öner, B., Toker, O. S., & Konar, N. (2020). A fundamental optimization study on chewing gum textural and sensorial properties: The effect of ingredients. Food Structure, 26, 100155. https://doi.org/10.1016/j.foostr.2020.100155
Palabiyik, I., Pirouzian, H. R., Konar, N., & Toker, O. S. (2017). A Novel Delivering Agent for Bioactive Compounds: Chewing Gum. In J.-M. Mérillon & K. G. Ramawat (Eds.), Bioactive Molecules in Food (pp. 1-39). Springer International Publishing. https://doi.org/10.1007/978-3-319-54528-8_32-1
Qaziyani, S. D., Pourfarzad, A., Gheibi, S., & Nasiraie, L. R. (2019). Effect of encapsulation and wall material on the probiotic survival and physicochemical properties of synbiotic chewing gum: study with univariate and multivariate analyses. Heliyon, 5(7), e02144. https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2019.e02144
Singh, R., Ren, Z., Shi, Y., Lin, S., Kwon, K.-C., Balamurugan, S., . . . Daniell, H. (2021). Affordable oral health care: dental biofilm disruption using chloroplast made enzymes with chewing gum delivery. Plant Biotechnology Journal, 19(10), 2113-2125. https://doi.org/10.1111/pbi.13643
Su, H., Xu, Y., & Jiang, H. (2021). Drug discovery and development targeting the life cycle of SARS-CoV-2. Fundamental Research, 1(2), 151-165. https://doi.org/10.1016/j.fmre.2021.01.013
Variava, M. F., Church, T. L., Harris, A. T., & Minett, A. I. (2013). Polyol-assisted functionalization of carbon nanotubes—a perspective [10.1039/C3TA11319A]. Journal of Materials Chemistry A, 1(30), 8509-8520. https://doi.org/10.1039/C3TA11319A
Weldegebreal, B., Redi-Abshiro, M., & Chandravanshi, B. S. (2017). Development of new analytical methods for the determination of caffeine content in aqueous solution of green coffee beans. Chemistry Central Journal, 11(1), 126. https://doi.org/10.1186/s13065-017-0356-3
CAPTCHA Image
دوره 11، شماره 2
شهریور 1401
صفحه 199-208
  • تاریخ دریافت: 17 اسفند 1400
  • تاریخ بازنگری: 02 مرداد 1401
  • تاریخ پذیرش: 03 مرداد 1401