نوع مقاله : مقاله کامل پژوهشی
نویسنده
گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
در این مطالعه، یک سیستم پلاسمای تخلیۀ سطح شامل یک سیستم استوانهای برای تیمار شیر درون بطری استفاده شد. تخلیۀ برق با فرکانس و ولتاژ موردمطالعه به الکترود انجام شد. با کمک نرمافزار دیزاین اکسپرت و طرح اپتیمال فاکتوریل، تیمارهای بهینهسازی بهدستآمدند. زمان نابودی میکروارگانیسمهای باسیلوس سرئوس، باسیلوس کواگالانز، باسیلوس استئاروترموفیلوس و کلستریدیوم بوتولینوم، ترکیبات تغذیهای و یا بروز واکنشهای شیمیایی، و میزان زمان غیرفعالسازی آنزیمهای کاتالاز، فسفاتاز قلیایی، لیپاز، پراکسیداز، پروتئاز و زمان نابودی ترکیبات تغذیهای آلبومین سرم گاوی، ایمنوگلوبولینها، آلفا-لاکتآلبومین، بتا-لاکتآلبومین، لیزین و تیامین نیز بهعنوان پاسخ در طرح دیزاین اکسپرت درنظرگرفته شدند. شبیهسازی توسط نرمافزار کامسول 3.5a برای یک هندسۀ دوبُعدی اجرا شد. نتایج نشان دادند باسیلوس استئاروترموفیلوس بیشترین مقاومت در برابر اعمال پلاسمای سرد را داشته و بعد از آن سایر باکتریها مقاومت نزدیکی از خود نشان دادهاند. تغییرات دمای اولیه نسبت به تغییرات ولتاژ، اثر بیشتری بر میزان تولید گونههای فعال داشت. تحتتأثیر تیمار پلاسمای غیرحرارتی، زمان دناتورهشدن پروتئینها و اسیدآمینۀ موردمطالعه تفاوت معنیداری در سطح 5 درصد دارد. در این بین، زمان غیرفعالشدن اسیدآمینۀ لیزین از سایر موارد مطالعهشده در این بررسی، کمتر و پروتئین بتا-لاکتآلبومین از همه بیشتر بود. فناوری پلاسمای سرد میتواند بهعنوان یک مداخلۀ ضدمیکروبی جدید برای غیرفعالکردن پاتوژنها و بهبود ایمنی محصولات لبنی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژهها
موضوعات
© 2023, Research Institute of Food Science and Technology. All rights reserved.
This is an open-access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0). To view a copy of this license, visit (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).
ارسال نظر در مورد این مقاله