کارایی روش نوین انعقاد الکتریکی پالسی در شفاف‌سازی آب‌سیب

نوع مقاله : مقاله کامل پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم تحقیقات کردستان ـ واحد سنندج، ایران

2 استاد، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

3 مربی، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

در این مطالعه فرایند انعقاد الکتریکی پالسی (PEC) در شفاف‌سازی آبمیوه بررسی شد. در ادامه اثر 3 متغیر زمان پالس‌دهی (1، 3 و 5 دقیقه)، زمان فرایند (5، 10، 30 و 45 دقیقه) و شدت ‌جریان الکتریکی (0/03، 0/1 و 0/5 آمپر) هرکدام در 3 تکرار بر کارایی فرایند بررسی شد. مطالعۀ تأثیر پارامترهای عملیاتی نشان داد در فرایند PEC، بهترین کدورت برابر با 5 NTU، در شدت‌ جریان الکتریکی 03/0 آمپر، زمان پالس 5 دقیقه، زمان فرایند 30 دقیقه و بدون تغییر pH آبمیوۀ طبیعی (5/3pH=) حاصل می‌شود. سپس، جهت رسیدن به سطح استاندارد کدورت آب‌سیب از اثر هم‌افزایی مقادیر اندک آنزیم‌های پکتیناز و آمیلاز و عامل شفاف‌کنندۀ ژلاتین به‌عنوان کمک منعقدکننده استفاده شد. این روش کدورت را به کدورت استاندارد (2 NTU) نزدیک کرد. این مطالعه نشان داد روش PEC به‌دلیل کاهش قابل‌ توجه کدورت بدون نیاز به آنزیم‌ها و مواد کمکی و با کاهش چشمگیر زمان فرایند می‌تواند به‌عنوان روشی جایگزین و یا کمکی در صنعت آبمیوه‌سازی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

پیروزی‌فر، خ. 1379. شفاف‌سازی آبمیوه. جهاد دانشگاهی، صفحات 1-6.
دربندسریری، ف.، حسنی، ا.، برقعی، م. و منشوری. م. 1392. بررسی اثر ازن‌زنی قبل و بعد از فرایند انعقاد و لخته‌سازی در کاهش بار آلودگی شیرابۀ زباله. شانزهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران، 11-9 مهر ماه، تبریز.
فاطمی. س.ح. 1386. شیمی مواد غذایی. شرکت سهامی انتشار، صفحات 230-235.
Araya-Farias, M., Mondor, M., Lamarche, F., Tajchakavit, S., & Makhlouf, J. 2008. Clarification of apple juice by electroflotation. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 9(3):320-327.
Boudjema, N., Drouiche, N., Abdi, N., Grib, H., Lounici, H., Pauss, A., & Mameri, N. 2014. Treatment of oued el harrach river water by electrocoagulation noting the effect of the electric field on microorganisms. Journal of the Taiwan Institute of Chemical Engineers, 45(4):1564-1570.
Carrı́n, M.E., Ceci, N.L., & Lozano, E.J. 2004 .Characterization of starch in apple juice and its degradation by amylases. Food Chemistry, 87(2):173-178.
Codex standard for apple juice preserved by physical means 1Codex Stan 48-1981 (World-wide Standard).
Daraei, H., Irandoust, M.B., Ghasemi, J, & Kurdian, A. 2012. QSPR probing of Na+ complexation with 15-crown-5 ethers derivatives using artificial neural network and multiple linear regression. Journal of Inclusion Phenomena and Macrocyclic Chemistry, 72(3):423-435.
Eyvaz, M., Kirlaroglu, M., Aktas, T., & Yuksel, E. 2009 The effects of alternating current electrocoagulation on dye removal from aqueous solutions. Chemical Engineering Journal, 153(1):16-22.
Gomes Jewel, A., Daida, P., Kesmez, M., Weir, M., Moreno, H., Parga, J.R., Irwin, G., McWhinney, H., Grady, T., Peterson, E., & Cocke, D. 2007. Arsenic removal by electrocoagulation using combined Al–Fe electrode system and characterization of products. Journal of Hazardous Materials, 139(2):220-231.
Holt, P., Barton, G., & Mitchel, C. 1999 Electrocoagulation as a wastewater treatment. The third annual australian environmental engineering research event,100:41-46
Ibrahim, G.E., Hassan, I.M., Abd-Elrashid, A.M., El- Massry, K.F., Eh-Ghorab, A.H., Ramadan, M., & Osman, F. 2011. Effect of clouding agents on the quality of apple juice during storage. Food Hydrocolloids, 25(1):91-97.
Lab Clin, J. 1994. Understanding zinc: recent observations and interpretations. dietary reference intakes for vitamin a, vitamin k, arsenic, boron, chromium, copper, iodine, iron, manganese, molybdenum, nickel, silicon, vanadium, and zinc. institute of medicine, food and nutrition board. Washington, DC. 322-327.
McLellan Mark, R., & Padilla-Zakour Olga, I. 2005. Juice processing. fruit and vegetable processing improving quality. USA. Woodhead Publishing Ltd and CRC Press LLC. 9.
Onianwa, P., Adeyemo, A., Idowu, O., & Ogabiela, E. 2001. Copper and zinc contents of Nigerian foods and estimates of the adult dietary intakes. Food Chem, 72(1):8995.
Peleka, E., Lazaridis, N., Mavros, P.M., & Kostas, A. 2006 New hybrid flotation microfiltration cell. Separation Science and Technology, 41(14): 3229-3243.
Sant’Ana, A.S, Rosenthal, A., & de Massaguer, P.R. 2008. The fate of patulin in apple juice processing: a review. Food Research International. 41(5):441-453.
Savaş Bahçeci, K., Gökmen, V.S., & Arda, A. 2003. Jale . The effects of different technologies on alicyclobacillus acidoterrestris during apple juice production. European Food Research and Technology, 217(3):249-252.
Singh, S., & Reena, G. 2003. Apple juice clarification using fungal PECtinolytic enzyme and gelatin. Indian journal of biotechnology..13:573-576.
Tajchakavit, S., Boye, J.I., & Couture, R. 2001. Effect of processing on post-bottling haze formation in apple juice. Food Research International. 34(5):415-424.
Tan Ch,T. 2004. Food emulsions. Fourth Edition chapter 12 Beverage Emulsions. U.S.A.. 1-40.
Vasudevan, S., Lakshmi, J., & Sozhan, G. 2013 Removal of boron from seawater, geothermal water and wastewater electrochemically assisted coagulation for the removal of boron from water using zinc anode . Desalination, 310:122-129.
Wang, B., Cheng, F., Lu, Y., Ge, W., Zhang, M., & Yue, B. 2013. immobilization of pectinase from penicillium oxalicum f67 onto magnetic cornstarch microspheres: characterization and application in juice production. Journal of Molecular Catalysis.97:137-143.
Wang, H., Hu, Z., Long, F., Guo, C., Niu, C., Yuan, Y., & Yue, T. 2016. Combined effect of sugar content and ph on the growth of a wild strain of zygosaccharomyces rouxii and time for spoilage in concentrated apple juice. Food Control, 59:298-305.
William, R., & Barrett, D. 1996. Processing fruits. Major processed products processing. Second edition. USA. crc press.
Xuhui, M., Hong, S., Zhu, H., Lin, H., Wei, L., & Gan, F. 2008. Alternating pulse current in electrocoagulation for wastewater treatment to prevent the passivation of al electrode. Journal of Wuhan University of Technology-Mater, 23(2):239-241.
CAPTCHA Image
دوره 6، شماره 1
خرداد 1396
صفحه 39-52
  • تاریخ دریافت: 22 مرداد 1394
  • تاریخ بازنگری: 02 مهر 1395
  • تاریخ پذیرش: 09 مهر 1395